Asa cum bine stiti "Taci si inghite"este un preparat culinar din zona Moldovei. Nu stiu cine l-o fi botezat,dar i se potriveste foarte bine denumirea.Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu l-am lasat "sa-i iasa sufletul"(sa se raceasca putin).
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.
Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.
Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.
Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .
Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.
Unge un vas de yena cu ulei sau unt.
Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.
Imparte mamaliga in doua parti.
Pune o parte din mamaliga in vas.
Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.
Adauga al doilea strat de mamaliga.
Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.
Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.
Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.
Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.
Se serveste calda.
Sa va fie de folos!
1
Eu folosesc malai "Panzani" pentru mamaliga rapida.