publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cheesecake cu jeleu kaki
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine. Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza Adaugam in tava si presam usor cu o lingura. Dam la rece cat pregatim crema. Mixam frisca cu smantana...
Desert cornulete tigareta
Faina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin razatoare, smantana. Framantam un aluat omogen si nelipicios,invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Desert rulouri cu crema de vanilie
Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii. Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca. Laptele il punem la...
Desert chec cu fructe confiate si nuci
Untul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si amestecam cu o paleta. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce...
Desert tort Tiramisu
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa rece,faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie si amestecam cu paleta cu miscari de jos in sus pana...
Desert cornulete de zapada
Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam smantana, esenta de vanilie si framantam pana ce devine un aluat omogen si nelipicios. ll invelim in folie...
Desert prajitura cu nuca si cafea
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul incazlit pana ce trece testul cu...
Desert prajitura cu cocos si ananas
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in...
Desert Indiene
Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Cu ajutorul unui posh facem...
Desert cozonac Babka
Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen. Acoperim bolul cu folie alimentara si dam...
Desert tort cu struguri
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam semintele de mac si esenta de...
Desert tort cu crema caramel si ciocolata
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza. Faina o amestecam cu praful de copt si cernem...
Sos de caramel
Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la temperatura camerei, frisca. Punem tigaie din nou pe foc mic,amestecam cu o lingura pana ce se...
Desert cornuri cu ciocolata
Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem triunghiuri si in fiecare triunghi pe partea lata, adaugam cate 1/2 sau o patratica de ciocolata,...
Desert pateuri cu branza
Aluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza. Lasam 10 min la rece. Intindem putin aluatul si taiem patratele, le ungem cu amestecul de branza si rulam. Sau pe o margine de aluat...
Desert tarta cu pere si ciocolata
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, adaugam o foaie de copt si niste orez sau fasole, dam la cuptorul incalzit...
Desert tort cu mure si cafea
Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea. In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat. Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min...
Sirop de trandafiri
Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine. Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele. Lichidul va capata culoarea verde, lasam sa fiarba cca 2-3 min, apoi strecuram lichidul. Adaugam zaharul si zeama de la o lamaie,...
Dulceata de trandafiri
Trandafirii se spala bine in apa rece, se usuca bine. Se desprind petalele rupand baza petalelor de culoare alba. Adaugam 3 linguri cu varf de zahar, zeama de lamaie si masam energic cu degetele petalele pana ce se umezesc si isi pierd volumul. Restul de ingrediente se pun intr-o cratita...
Desert tarta cu capsuni
Aluat-amestecam faina cu sarea, zaharul, praful de copt, facem o adancitura, adaugam oul batut, untul rece taiat cubulete, incepem sa framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen (adaugand treptat apa). Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava unsa cu unt, taiem surplusul, dam...
Desert tort cu mere intregi
Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o...
Desert lapte de pasare
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Cand da laptele in clocot, scoatem pastaia si dam...
Desert tarta cu mere si magiun
Aluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam. Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica. Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2...
Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac
Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau un ou. Biscuitii ii maruntim. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam biscuitii,...
Desert cozonac cu dovleac
Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g...
Desert prajitura cu crema de vanilie
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,esenta de vanilie,adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se...
Desert prajitura cu crema de mure
Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam...
Desert budinca de cozonac cu mere
Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale cu smantana, iaurtul si zaharul vanilat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile...
Desert tort cu lapte de cocos
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce...
Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia. Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald. Adaugam peste...