"Bunatati pentru Craciun"
cu greu am ajuns si eu la 1400 retete
M-am inspirat de la Papa bun
Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.
Cu ajutorul unui posh facem cerculete de cca 5 cm diametru in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor pe talpa si le verificam cu scobitoarea.
Intre timp pregatim siropul-punem apa cu zaharul la fiert cateva minute pana ce se formeaza un sirop,adaugam esenta si coaja de portocala,lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema-galbenusurile le atem cu zaharul si pe punem pe baie de abur sau intr-o cratita cu fundul dublu si punem pe foc amestecand energic pana ce zaharul e topit si galbenusurile devin spumoase,
Oprim focul adaugam gelatina hidrata cu apa si amestecam pana ce se topeste.punem vasul in altul cu apa rece si lasam sa se raceasca.
Mixam frisca spuma dup acare aduagam crema de galbenus si mixam pana ce se omogenizeaza si devin o crema densa.
Fiecare fursec il trecem prin sirop,sprintem crema cu ajutorul unui posh,adaugam cate un fursec deasupra insiropat,sprintem iara crema si dam la rece cat pregatim glazura.
Intr-un ibric adaugam ingredientele si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenizeaza.
Lasam sa se tempereze si cu o lingura punem deasupra pe fiecare prajitura.