Desert Indiene

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2020 | 3052 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
cu greu am ajuns si eu la 1400 retete
M-am inspirat de la Papa bun

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Sirop
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 40 ml apa
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • o lingurita unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Indiene:

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unui posh facem cerculete de cca 5 cm diametru in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor pe talpa si le verificam cu scobitoarea.

Intre timp pregatim siropul-punem apa cu zaharul la fiert cateva minute pana ce se formeaza un sirop,adaugam esenta si coaja de portocala,lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-galbenusurile le atem cu zaharul si pe punem pe baie de abur sau intr-o cratita cu fundul dublu si punem pe foc amestecand energic pana ce zaharul e topit si galbenusurile devin spumoase,

Oprim focul adaugam gelatina hidrata cu apa si amestecam pana ce se topeste.punem vasul in altul cu apa rece si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma dup acare aduagam crema de galbenus si mixam pana ce se omogenizeaza si devin o  crema densa.

Fiecare fursec il trecem prin sirop,sprintem crema cu ajutorul unui posh,adaugam cate un fursec deasupra insiropat,sprintem iara crema si dam la rece cat pregatim glazura.

Intr-un ibric adaugam ingredientele si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenizeaza.

Lasam sa se tempereze si cu o lingura punem deasupra pe fiecare prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Indiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice moldovenesti