Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 9 Ian 2020 | 2444 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon alimnentar
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii.

Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca.

Laptele il punem la fiert, intre timp intr-un bol mai inalt batem ouale cu zaharul, amidonul, adaugam laptele si amestecam bine.

Punem din nou lichidul in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata cu mascarponele, mixam pana ce se omogenizeaza.

Umplem rulourile cu crema si le dam la rece 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (13)

Panacris 1

09.01.2020, 19:56

Foarte bune!

Constelatialeu 1

09.01.2020, 20:02

Cam bune draga mea, cam bune

dantes 1

10.01.2020, 12:52

Delicioase!

COMENTEAZA