M-am ispirat de la Gaby(papabun)
"Bunatati pentru Craciun"
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2 pe orizontala.
Crema-ananasul scurs de sirop, il pisam cu blenderul pana ce otinem piure nu foarte fin.
Mixam smantana cu frisca pana ce are consistenta dorita, adaugam creama de vanilie, piureul de ananas, nuca de cocos si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
In tava in care am copt adaugam prima foaie de blat (putem insiropa cu compotul de ananas), adaugam 1/2 din crema a 2 foaie de blat si restul de crema, presaram nuca de cocos si dam la rece cateva ore inainte de servire.