Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu sare.
Spumam de cate ori este nevoie.
Adaugam zarzavatul(curatat si spalat)usturoiul intreg si piperul boabe,lasam sa fiarba la foc mic,dupa care strecuram.
GALUSTE- batem ouale cu putina sare,adaugam treptat grisul,piperul si amestecam...
Cum se prepara Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca
Pestele il curatam si spalam bine,il stergem cu un prosop de bucatarie,
Il condimentam cu sare si piper dupa care il prajim pe gratar sau in tigaie.
SARAMURA- Intr-o cratita,adaugam apa cu sare,un pic de...
Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari,
Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam...
Mixam galbenusurile cu zaharul dupa care adaugam untul moale si mixam, albusurile batute putin cu furculita,
Faina o amestecam cu praful de copt,sare, si coaja de lamaie,adaugam peste compozitia de ou,adaugam esenta si untura si framantam coca bine(daca este nevoie adaugam lapte) dupa...
BLAT -albusurile le mixam cu un praf de sare,
Galbenusurile le mixam cu zaharul,dupa care adaugam untul topit si racit si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacao,dupa care adaugam peste galbenusuri,omogenizam si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam usor cu o lingura....
Faina o cernem intr-un vas,facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia,zaharul si un pic de apa,amestecam si lasam 10 min la loc cald,pe margine adaugam sare.
Incepem sa framantam adaugand iaurtul si untul topit pe jumatate,daca este nevoie adaugam apa calduta,framantam o coca elastica si...
Amestecam faina cu praful de copt si zaharul, zaharul vanilat, adaugam, coaja si zeama de lamaie, untul si untura si framantam o coca care nu se lipeste de maini(daca este nevoie se mai adauga untura) Invelim coca si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 2 parti. Intindem o foaie ovala si o...
Amestecam faina cu sare,zahar,scortisoara,ghimbir,praful de copt,
Adaugam untul moale si incepem sa framantam. Adaugam galbenusurile amestecate si zeama de lamaie, framantam o coca elastica si nelipicioasa.
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute (eu am lasat cat am...
Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele
Aluatul: amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam si restul de ingrediente si framantam cca 5 min pana obtinem un aluat...
Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumul...
Amestecam faina cu sarea si zaharul, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, galbenusurile amestecate inainte, untul moale si amestecam adaugand treptat apa. Framantam o coca elastica, invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute.
Umplutura -merele le dam...
Ficateii,pipotele le spalam si curatam daca este nevoie.le punem intr- o oala sa fiarba 1 clocot
Le scurgem de apa dupa ce au fiert putin,le tocam cuburi
Intr-o tigaie adaugam ceapa,usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ficateii si vinul,amestecam si lasam sa...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul Smantana se amesteca cu branza de vaci si ricotta,
Amestecam albusurile cu galbenusurile si amestecul de branza,omogenizam dupa care adaugam macaroanele fierte si trecute pe sub un jet de apa rece(scurse bine)...
Amestecam toate condimentele intr-o punga, adaugam bucata de carne si cele 2 linguri de ulei. Am legat punga si am agitat-o. Lasam la marinat cca 3 ore
Intr-o tigaie adaugam putin ulei (cat sa o ungem). Cand s-a incalzit adaugam bucata de carne si o prajim bine pe toate partile,(cat sa se...
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)
ALUAT -faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul...
Amestecam bine ouale batute cu laptele si uleiul,
Taiem cascavalul cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa o tocam marunt(si o scurgem de apa)
Adaugam peste compozitia de ou si omogenizam
Separat amestecam faina cu praful de copt,adaugam compozitia de ou si omogenizam
Turnam...
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca
La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de apa si le lasam in apa rece dupa care le curatam
Pe fiecare cartof adaugam cate 1 felie de bacon,...
Mixam untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, esenta de rom, un praf de sare.
Cca 400 g faina amestecam cu praful de copt si cernem peste unt, omogenizam bine dupa care impartim coca in 2 (oprim 1/3 din compozitie)
In compozitia mai mare adaugam cacaoa, nesul si scortisoara. Daca mai...
Merele le curatam de coaja, le taiem felii si le amestecam cu coaja rasa si zeama de lamaie
Mixam oauale cu zaharul, dupa care adaugam laptele, untul (topit si racit). Amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt,...
Intr-un bol mai mare,adaugam uleiul,apa,zaharul,zaharul vanilat si faina.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul)
Impartim compozitia in 2,in una adaugam cacao,plicul de nes,dulceata de capsuni si omogenizam
In tava tapetata cu hartie de copt turnam...
Untul se freaca spuma cu zaharul,adaugam oul si restul de ingrediente,
Impartim compozitia in 2 .In una adaugam cacao si framantam coca,
Eu in cea alba am adaugat si zeama de la 1 lamaie,framantam si amandoua bucati de coca le invelim in folie alimetara si dam la rece 1 ora...
Faina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat kefirul.
Framantam o coca pe care o invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min...
Pieptul de pui se taie felii, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele
Se condimenteaza carnea, dupa care pe fiecare felie se aseza cate o felie de branza topita (optional cate o felie de ardei gras). Se ruleaza bine si la capete dupa care se ruleaza cu felia de bacon
Repetam...
Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam felii
Calim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul. Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa...
PERISOARE- se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, ouale, pesmetul, patrunjelul verde, sare si piper dupa gust. Din compozitie modelam perisoarele.
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si se fierb, apoi le scoatem...
Supa de curcan cu galuste
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam zarzavatul(curatat si spalat)usturoiul intreg si piperul boabe,lasam sa fiarba la foc mic,dupa care strecuram. GALUSTE- batem ouale cu putina sare,adaugam treptat grisul,piperul si amestecam...
Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca Pestele il curatam si spalam bine,il stergem cu un prosop de bucatarie, Il condimentam cu sare si piper dupa care il prajim pe gratar sau in tigaie. SARAMURA- Intr-o cratita,adaugam apa cu sare,un pic de...
Mamaliga cu ghebe la cuptor
Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari, Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam...
Fursecuri cu ciocolata
Mixam galbenusurile cu zaharul dupa care adaugam untul moale si mixam, albusurile batute putin cu furculita, Faina o amestecam cu praful de copt,sare, si coaja de lamaie,adaugam peste compozitia de ou,adaugam esenta si untura si framantam coca bine(daca este nevoie adaugam lapte) dupa...
Tort cu zmeura 1
BLAT -albusurile le mixam cu un praf de sare, Galbenusurile le mixam cu zaharul,dupa care adaugam untul topit si racit si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si cacao,dupa care adaugam peste galbenusuri,omogenizam si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam usor cu o lingura....
Chifle umplute
Faina o cernem intr-un vas,facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia,zaharul si un pic de apa,amestecam si lasam 10 min la loc cald,pe margine adaugam sare. Incepem sa framantam adaugand iaurtul si untul topit pe jumatate,daca este nevoie adaugam apa calduta,framantam o coca elastica si...
Capul lui Mos Craciun
Amestecam faina cu praful de copt si zaharul, zaharul vanilat, adaugam, coaja si zeama de lamaie, untul si untura si framantam o coca care nu se lipeste de maini(daca este nevoie se mai adauga untura) Invelim coca si dam la rece 30 minute. Impartim coca in 2 parti. Intindem o foaie ovala si o...
Nasturii lui Mos Craciun
Amestecam faina cu sare,zahar,scortisoara,ghimbir,praful de copt, Adaugam untul moale si incepem sa framantam. Adaugam galbenusurile amestecate si zeama de lamaie, framantam o coca elastica si nelipicioasa. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute (eu am lasat cat am...
chiftelute de pui in aluat
Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele Aluatul: amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam si restul de ingrediente si framantam cca 5 min pana obtinem un aluat...
Paine cu faina neagra
Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumul...
Placinta cu mere
Amestecam faina cu sarea si zaharul, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, galbenusurile amestecate inainte, untul moale si amestecam adaugand treptat apa. Framantam o coca elastica, invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Umplutura -merele le dam...
Tarta de ficatei si pipote
Ficateii,pipotele le spalam si curatam daca este nevoie.le punem intr- o oala sa fiarba 1 clocot Le scurgem de apa dupa ce au fiert putin,le tocam cuburi Intr-o tigaie adaugam ceapa,usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ficateii si vinul,amestecam si lasam sa...
Vargabeles
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul Smantana se amesteca cu branza de vaci si ricotta, Amestecam albusurile cu galbenusurile si amestecul de branza,omogenizam dupa care adaugam macaroanele fierte si trecute pe sub un jet de apa rece(scurse bine)...
Friptura de porc
Amestecam toate condimentele intr-o punga, adaugam bucata de carne si cele 2 linguri de ulei. Am legat punga si am agitat-o. Lasam la marinat cca 3 ore Intr-o tigaie adaugam putin ulei (cat sa o ungem). Cand s-a incalzit adaugam bucata de carne si o prajim bine pe toate partile,(cat sa se...
Peste in aluat
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat. Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte) ALUAT -faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul...
Briose cu cascaval si masline
Amestecam bine ouale batute cu laptele si uleiul, Taiem cascavalul cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa o tocam marunt(si o scurgem de apa) Adaugam peste compozitia de ou si omogenizam Separat amestecam faina cu praful de copt,adaugam compozitia de ou si omogenizam Turnam...
Cartofi si oua invelite in bacon
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de apa si le lasam in apa rece dupa care le curatam Pe fiecare cartof adaugam cate 1 felie de bacon,...
Ochi de bufnita
Mixam untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, esenta de rom, un praf de sare. Cca 400 g faina amestecam cu praful de copt si cernem peste unt, omogenizam bine dupa care impartim coca in 2 (oprim 1/3 din compozitie) In compozitia mai mare adaugam cacaoa, nesul si scortisoara. Daca mai...
Tarta cu mere
Merele le curatam de coaja, le taiem felii si le amestecam cu coaja rasa si zeama de lamaie Mixam oauale cu zaharul, dupa care adaugam laptele, untul (topit si racit). Amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt,...
Tort de ciocolata
Intr-un bol mai mare,adaugam uleiul,apa,zaharul,zaharul vanilat si faina. Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul) Impartim compozitia in 2,in una adaugam cacao,plicul de nes,dulceata de capsuni si omogenizam In tava tapetata cu hartie de copt turnam...
Fursecuri duo
Untul se freaca spuma cu zaharul,adaugam oul si restul de ingrediente, Impartim compozitia in 2 .In una adaugam cacao si framantam coca, Eu in cea alba am adaugat si zeama de la 1 lamaie,framantam si amandoua bucati de coca le invelim in folie alimetara si dam la rece 1 ora...
Colac cu ciocolata
Faina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat kefirul. Framantam o coca pe care o invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min...
Sandvis cu piept de pui la gratar
Ungem felia de paine cu crema de branza, adaugam felii de rosii, piept de pui(l-am condimentat si facut pe gratar) felii de castravete
Sandvis cu cascaval
Ungem felia de paine cu crema de branza, adaugam o felie de cascaval, deasupra adaugam alternand felii de salam cu ridiche, optional adaugam si rosie
Rulouri de pui in bacon
Pieptul de pui se taie felii, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele Se condimenteaza carnea, dupa care pe fiecare felie se aseza cate o felie de branza topita (optional cate o felie de ardei gras). Se ruleaza bine si la capete dupa care se ruleaza cu felia de bacon Repetam...
Sandvis cu ridiche rosie
Ungem felia de paine cu crema de branza, adaugam felii de ridiche (spalata inainte) si optional felii de castravete
Sandvis cu salam uscat
Ungem felia de paine cu crema de branza, adaugam felii de salam, frunza de salata, apoi adaugam a 2 felie de paine
Sandvis cu chiftelute
Asezam pe felia de paine frunza de salata, chiftelutele, felia de branza topita si felii de rosii. Acoperim cu o felie de paine si servim
Tocanita de ciuperci
Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam felii Calim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul. Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa...
Perisoare cu legume
PERISOARE- se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, ouale, pesmetul, patrunjelul verde, sare si piper dupa gust. Din compozitie modelam perisoarele. Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si se fierb, apoi le scoatem...