Se topeste untul in oala in care vom face supa, adaugam ceapa tocata marunt, frunzele de dafin, boabele de piper si se lasa pana se inmoaie.
Adaugam boiaua de ardei, pasta de ardei si se mai lasa 1 minut. Se adauga apa si se da in clocot
Cand a inceput sa fiarba adaugam varza taiata fasii,...
Taiem cornul in 2 si ii scoatem miezul(nu tot)
Amestecam Delaco "Ceva fin" cu castravetele si maslinele taiate cubulete,
Umplem cornurile cu compozitia,adaugam felie de snitel si deasupra o felie de cascval
Le asezam pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde 2 minute
Ungem feliile de paine cu crema de branza
Taiem rosiile in jumatate pe lungime
Scoatem miezul de la rosii si le umplem cu crema de brazna delaco
Asezam rosiile pe felia de paine,ii punem 1/2 maslina in loc de cap si decoram cu cubulete de masline taiete
Fierbem oul in apa cu sare
Felia de paine o ungem cu crema de branza,felia de muschi o taiem in 2 si o asezam pe paine. O felie de miez de lapte o taiem in 2 si asezam peste muschi,ii facem capul din albus fiert
La felia de paine ii facem un triunghi (la un colt). O ungem cu crema de brazna si din felia de muschi ii facem geamuri si usa(ca sa putem intra :)) )ii facem acoperisul din ardei rosu
Felia de paine o taiem in forma de gargarita dupa care o ungem cu crema de branza
Felia de muschi o taiem in 4. 2 bucati le asezam peste felia de paine dand forma la gargarita
Untul il topim(la microunde)si il lasam sa se raceasca
Amestecam faina cu praful de copt,sare,zaharul si coaja de lamaie
Adaugam ouale,laptele,zeama de lamaie si amestecam bine cu telul,
In compozitie am adaugam si niste fulgi de ciocolata si am amestecat usor
Punem aluatul in forme...
Curatam legumele si le spalam
Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli,
Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine
Am amestecat compozitia de cartofi cu morcovii,brocoli,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine(adaugam...
Pieptul de pui il taiem fasii.
Amestecam condimentele si trecem bucatile de carne.
Asezam bucatile de carne in tava si turnam supa de pui, ceapa taiata, ardeii tocati, pasta de tomate, crenguta de cimbru, untul si dam la cuptor cca 20 minute. Scoatem tava si adaugam vinul dupa care mai...
Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte
Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si racit, adaugam drojdia si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini,(daca este nevoie se...
Taiem mozzarella in felii mai grosute,
Taiem felii miezul de lapte
Spalam rosiile si le taiem felii
Asezam pe un platou/farfurie feliile de rosii si mozzarella,miez de lapte,
Presaram oregano uscat,sare si piper dupa gust,stropim cu ulei de masline si ornam cu frunze de busuioc
BLATUL-mixam galbenusurile cu zaharul si visinata pana se albeste.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Faina o amestecam cu praful de copt,cacao si un praf de scortisoara.
Adaugam faina peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor dupa care adaugam albusurile batute...
BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.
Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.
La final adaugam spuma de albusuri,dupa care...
Cele 4 linguri de zahar le topim intr-o cratita(avem grija sa nu il ardem)il intindem pe peretiI laterali un pic.
Perele le curatam si le taiem in 2 si taiem cotorul(semintele)
Le aseazam in cratita in care am topit zaharul si in mijlocul fiecarei pere asezam visine
Untul se mixeaza cu...
Ouale le amestecam cu un praf de sare dupa care adaugam treptat faina, trebuie sa iasa o coca nelipicioasa (o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30 min)
UMPLUTURA-amestecam crema de branza cu ouale batute si faina (sare daca este nevoie)
Impartim coca (oprim o bucata...
Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam sa fiarba pana scade apa, amestecand din cand in cand. Cand a scazut apa adaugam orezul (fiert) si...
Vinetele si ardeii se coc pe gratar sau in cuptor (ii punem intr-o oala cu capac si sare deasupra)
Curatam legumele de coaja si ii punem intr-o strecuratoare dupa care le punem in robot si le pisam sau le tocam
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu...
Spalam cartofii bine (cu un burete)
Ii punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute (cat sa intre furculita in ei)
Se scurg de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem curata, dupa care ii lasam sa se raceasca complet
Taiem cartofii cuburi,...
Intr-un bol amestecam toate ingredientele lichide dupa care adaugam ingredientele uscate(avem grija sa nu fie plin bolul)
Punem bolul in cuptorul cu microunde cca 2-3 min la 700 w
Noi am servit cu ciocolata topita si frisca
Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul si galbenusurile, adaugam si restul de ingrediente si framantam un aluat elastic si nelipcios. Invelim coca in folie alimentara si dam la frigider 30 minute.
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in felii mai grosute, adaugam...
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare,
Cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu un tel,
Fierbem pana incepe sa se ingroase.
Cand s-a racit foarte bine adaugam galbenusul si esenta,
Albusul il batem spuma cu zaharul,incorporam in compozitia de gris,...
Amestecam toate ingredientele inafara de faina,adaugam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat omogen,
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora
Crema
-ouale le mixam cu zaharul,adaugam branza si restul de ingrediente,amestecam bine si dam la rece 30 min
Intindem...
Carnea se spala si se sterge cu un prosop,
Foile de dafin,usturoiul,ghimbirul se piseaza cu pisatorul de usturoi,
Se amesteca toate ingredintele dupa care adaugam paharul de vin si se omogenizeaza,adaugam carnea,acoperim si dam la frigider cca 2 ore,
Asezam carnea in tava si dam la...
Fructele le zdrobim cu robotul si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama
Se amesteca laptele cu frisca si zaharul, zeama de la lamaie si fructele.
Punem compozitia intr-o caserola, se da la congelator, o scoatem la 30 minute sa o amestecam, repetam de 3 ori, lasam la congelator...
Doveleceii ii radem de coaja si ii taiem rondele
Intr-o oala punem apa cu sare si cand fierbe adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba cca 10 minute
Cand sunt fierti ii scoatem intr-o strecuratoare si se scurg bine
Ii pisam cu o furculita sau tel (sau robotul) adaugam...
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit ii pisam, adaugam faina, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se ruleaza baghete la o grosime de...
Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.
Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand...
Spalam caisele si le scoatem samburii. Bucatile de caise le taiem bucati si le amestecam cu zaharul,acoperim si lasam pana a 2 zi la frigider.
Punem oala pe foc potrivit,amestecand din cand in cand,inlaturand spuma. La final adaugam zeama de la lamai.
Facem proba cu farfuria cand este...
Curatam pepenele de samburi si de coaja,dupa care il taiem in bucati.
Amestecam pepenele cu zaharul si zeama de la 1 lamaie mare si lasam 3-4 ore sa isi lase sucul
Punem oala pe foc mic cca 1 ora,cu o lingura luam spuma si amestecand din cand in cand
Facem proba cu farfuria picurand o...
Intr-un bol amestecam untura cu zaharul, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat si restul de ingrediente si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Eu am dat la rece 30 minute.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Am impartit coca in...
Supa de varza cu cartofi
Se topeste untul in oala in care vom face supa, adaugam ceapa tocata marunt, frunzele de dafin, boabele de piper si se lasa pana se inmoaie. Adaugam boiaua de ardei, pasta de ardei si se mai lasa 1 minut. Se adauga apa si se da in clocot Cand a inceput sa fiarba adaugam varza taiata fasii,...
Sandvis cu snitel si cascaval
Taiem cornul in 2 si ii scoatem miezul(nu tot) Amestecam Delaco "Ceva fin" cu castravetele si maslinele taiate cubulete, Umplem cornurile cu compozitia,adaugam felie de snitel si deasupra o felie de cascval Le asezam pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde 2 minute
sandvis buburuza
Ungem feliile de paine cu crema de branza Taiem rosiile in jumatate pe lungime Scoatem miezul de la rosii si le umplem cu crema de brazna delaco Asezam rosiile pe felia de paine,ii punem 1/2 maslina in loc de cap si decoram cu cubulete de masline taiete
Sandvis "Fluture"
Fierbem oul in apa cu sare Felia de paine o ungem cu crema de branza,felia de muschi o taiem in 2 si o asezam pe paine. O felie de miez de lapte o taiem in 2 si asezam peste muschi,ii facem capul din albus fiert
Sandvis "Casa"
La felia de paine ii facem un triunghi (la un colt). O ungem cu crema de brazna si din felia de muschi ii facem geamuri si usa(ca sa putem intra :)) )ii facem acoperisul din ardei rosu
Sandvis "Gargarita"
Felia de paine o taiem in forma de gargarita dupa care o ungem cu crema de branza Felia de muschi o taiem in 4. 2 bucati le asezam peste felia de paine dand forma la gargarita
Briose cu ciocolata
Untul il topim(la microunde)si il lasam sa se raceasca Amestecam faina cu praful de copt,sare,zaharul si coaja de lamaie Adaugam ouale,laptele,zeama de lamaie si amestecam bine cu telul, In compozitie am adaugam si niste fulgi de ciocolata si am amestecat usor Punem aluatul in forme...
Chiftelute de legume
Curatam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat compozitia de cartofi cu morcovii,brocoli,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine(adaugam...
Piept de pui cu ardei la cuptor
Pieptul de pui il taiem fasii. Amestecam condimentele si trecem bucatile de carne. Asezam bucatile de carne in tava si turnam supa de pui, ceapa taiata, ardeii tocati, pasta de tomate, crenguta de cimbru, untul si dam la cuptor cca 20 minute. Scoatem tava si adaugam vinul dupa care mai...
Chifle cu masline si seminte
Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si racit, adaugam drojdia si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini,(daca este nevoie se...
Salata Caprese
Taiem mozzarella in felii mai grosute, Taiem felii miezul de lapte Spalam rosiile si le taiem felii Asezam pe un platou/farfurie feliile de rosii si mozzarella,miez de lapte, Presaram oregano uscat,sare si piper dupa gust,stropim cu ulei de masline si ornam cu frunze de busuioc
Tort inima1
BLATUL-mixam galbenusurile cu zaharul si visinata pana se albeste. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Faina o amestecam cu praful de copt,cacao si un praf de scortisoara. Adaugam faina peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor dupa care adaugam albusurile batute...
Tort cu prune si vin
BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri. La final adaugam spuma de albusuri,dupa care...
Prajitura cu pere si visine
Cele 4 linguri de zahar le topim intr-o cratita(avem grija sa nu il ardem)il intindem pe peretiI laterali un pic. Perele le curatam si le taiem in 2 si taiem cotorul(semintele) Le aseazam in cratita in care am topit zaharul si in mijlocul fiecarei pere asezam visine Untul se mixeaza cu...
Ravioli cu branza
Ouale le amestecam cu un praf de sare dupa care adaugam treptat faina, trebuie sa iasa o coca nelipicioasa (o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30 min) UMPLUTURA-amestecam crema de branza cu ouale batute si faina (sare daca este nevoie) Impartim coca (oprim o bucata...
Orez cu suc de rosii si cascaval
Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam sa fiarba pana scade apa, amestecand din cand in cand. Cand a scazut apa adaugam orezul (fiert) si...
Zacusca de vinete si dovlecei
Vinetele si ardeii se coc pe gratar sau in cuptor (ii punem intr-o oala cu capac si sare deasupra) Curatam legumele de coaja si ii punem intr-o strecuratoare dupa care le punem in robot si le pisam sau le tocam Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu...
Cartofi picanti
Spalam cartofii bine (cu un burete) Ii punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute (cat sa intre furculita in ei) Se scurg de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem curata, dupa care ii lasam sa se raceasca complet Taiem cartofii cuburi,...
Chec la microunde
Intr-un bol amestecam toate ingredientele lichide dupa care adaugam ingredientele uscate(avem grija sa nu fie plin bolul) Punem bolul in cuptorul cu microunde cca 2-3 min la 700 w Noi am servit cu ciocolata topita si frisca
Tarta cu prune si dulceata de prune
Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul si galbenusurile, adaugam si restul de ingrediente si framantam un aluat elastic si nelipcios. Invelim coca in folie alimentara si dam la frigider 30 minute. Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in felii mai grosute, adaugam...
Budinca de gris
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare, Cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu un tel, Fierbem pana incepe sa se ingroase. Cand s-a racit foarte bine adaugam galbenusul si esenta, Albusul il batem spuma cu zaharul,incorporam in compozitia de gris,...
Mini tarte cu branza
Amestecam toate ingredientele inafara de faina,adaugam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat omogen, Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora Crema -ouale le mixam cu zaharul,adaugam branza si restul de ingrediente,amestecam bine si dam la rece 30 min Intindem...
Copanele de pui marinate
Carnea se spala si se sterge cu un prosop, Foile de dafin,usturoiul,ghimbirul se piseaza cu pisatorul de usturoi, Se amesteca toate ingredintele dupa care adaugam paharul de vin si se omogenizeaza,adaugam carnea,acoperim si dam la frigider cca 2 ore, Asezam carnea in tava si dam la...
Inghetata cu nectarine si caise
Fructele le zdrobim cu robotul si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama Se amesteca laptele cu frisca si zaharul, zeama de la lamaie si fructele. Punem compozitia intr-o caserola, se da la congelator, o scoatem la 30 minute sa o amestecam, repetam de 3 ori, lasam la congelator...
Salata de dovlecei cu maioneza
Doveleceii ii radem de coaja si ii taiem rondele Intr-o oala punem apa cu sare si cand fierbe adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba cca 10 minute Cand sunt fierti ii scoatem intr-o strecuratoare si se scurg bine Ii pisam cu o furculita sau tel (sau robotul) adaugam...
Gnocchi cu sos de rosii
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit ii pisam, adaugam faina, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se ruleaza baghete la o grosime de...
File de vita in foitaj
Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust. Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand...
Dulceata de caise
Spalam caisele si le scoatem samburii. Bucatile de caise le taiem bucati si le amestecam cu zaharul,acoperim si lasam pana a 2 zi la frigider. Punem oala pe foc potrivit,amestecand din cand in cand,inlaturand spuma. La final adaugam zeama de la lamai. Facem proba cu farfuria cand este...
Dulceata de pepene galben
Curatam pepenele de samburi si de coaja,dupa care il taiem in bucati. Amestecam pepenele cu zaharul si zeama de la 1 lamaie mare si lasam 3-4 ore sa isi lase sucul Punem oala pe foc mic cca 1 ora,cu o lingura luam spuma si amestecand din cand in cand Facem proba cu farfuria picurand o...
Placinta cu branza de vaci
Intr-un bol amestecam untura cu zaharul, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat si restul de ingrediente si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Eu am dat la rece 30 minute. Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura. Am impartit coca in...