Aceste fursecuri delicioase sunt inspirate de prajitura cu foi si gem de capsune.
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.
3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.
4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu/stea deschisa, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui.
6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.
7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere.
8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate. S-aveti pofta!
1
in locul apei poti folosi suc proaspat de portocala.;)