Peste in aluat

de Lau in Peste, 29 Noi 2012 | 5639 vizualizari

 

inspirata de cocineraaviajera

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de copt
  • sare
  • apa daca este nevoie

UMPLUTURA

  • 800 g file de merluciu
  • oregano
  • piper
  • sare
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 3 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in aluat:

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.

Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)

ALUAT-faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul moale,galbenusul  si framantam o coca  elastica(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)

Asamblare-impartim aluatul in doua.

Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.

Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.

Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii

Scoatem tava,asezam bucatile de peste,acoperim bine cu foaie care am intins-o,inchidem bine marginile ca sa nu curga.

Deasupra asezam solzisori,dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.

Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,

Dam tava la cuptor cca 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in aluat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turtite de orez cu peste