inspirata de cocineraaviajera
Aluat
UMPLUTURA
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)
ALUAT-faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul moale,galbenusul si framantam o coca elastica(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)
Asamblare-impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii
Scoatem tava,asezam bucatile de peste,acoperim bine cu foaie care am intins-o,inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori,dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,
Dam tava la cuptor cca 1 ora.