Florile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop)
Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de lamaie si lasam sa mai fiarba cca 10 min.
Punem intr-o caserola/sticla,inchidem si punem intr-un loc...
Intr-un bol adaugam faina cernuta, sarea, zaharul si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, iaurtul, uleiu si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie adaugam iaurt sau faina).
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza...
Intr-o oala punem 1 l de apa si un praf de sare,cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat,amestecam din cand in cand pana este fiert.
In alta oala punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam orezul scurs de apa si mai fierbem cca 5 min,adaugam coaja de portocalsa si...
Intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,oul batut si treptat laptele caldut,framantam un aluat omogen,la final framantam cu ulei dupa care acoperim si lasam sa se dospeasca cca 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Intre...
Intr-un vas adaugam apa si zaharul,punem pe foc pana ce se topeste zaharul,
In alt vas fructele le pisam cu furculita si adaugam apa,siropul,amestecam bine.
Amestecul il strecuram intr-o caserola dupa care dam la congelator,amestecam din 30 min in 30 min de cca 4-5 ori.
Inainte de...
Intr-un bol adaugam resturile maruntite,adaugam branza,crema si amestecam pana obtinem o compozitie omogena (daca este nevoie mai adaugam lapte).
Dam compozitia le frigider 30 min, dupa care cu mainele umede foarma mici bilute care le umplem cu visine.
Trecem bilutele prin sirop de visine...
Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, amestecam si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, laptele si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul, framantam un aluat omogen si elastic.
Acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.
Intindem...
Sosul de rosii -intr-o tigaie adaugam usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca pana devine transparenta,adaugam rosiile tocate impreuna cu sucul,restul de ingrediente si lasam sa fiarba cateva min(cca 5 min).Adaugam sosul in tava unsa cu...
Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa.
Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin.
Intr-un bol batem ouale, adaugam ciupercile, verdeturile tocate marunt, cascavalul dat prin razatoare, branza topita,...
Blat :
mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.
Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom.
Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min
Intr-o tigaie...
Aluatul -intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte, ouale batute, untul topit si racit, laptele. Incepem sa framantam un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 1 ora.
Intre timp pregatim crema -intr-o cratita adaugam...
Intr-un bol adaugam untura,zaharul,sarea,amoniu si laptele,amestecam dupa care adaugam treptat faina,pana rezulta un aluat omogen si elastic.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora,
Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata,smantana,mararul,ceapa,usturoiul spalat si tocat,sare...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,sarea,zaharul,cacao.
In alt bol amestecam laptele cu uleiul,esenta si adaugam treptat peste ingredientele uscate,amestecam bine si dam la rece 30 min,
Incalzim tigaia care am unso cu putin ulei si adaugam cate un polonic de umplutura in mijloc....
Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare,
Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari...
Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si untul,punem pe foc pana ce se topeste untul,
Amestecam faina cu sarea si o adaugam deodata.
Amestecam energic pana devine omogen,lasam sa se raceasca dupa care adaugam 1/2 din ouale batute cu furculita,amestecam energic pana ce se omogenizeaza,adaugam...
Aluatul : Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Intre timp pregatim crema : intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si...
Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina)
Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura -curatam...
Petale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie.
Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul.
Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat,lasam sa fiarba cca ora,in functie de constitenta...
Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii.
Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti.
Se unge o tava cu unt adaugam bucati de carne, cartofi, salam, gusa taiata bucati.
Adaugam sare, piper, ouale batute cu sare si...
Taiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate.
Amestecam bine adaugam ciupercile (spalate si tocate) condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade apa....
Feliile de gusa le prajim putin pe amble parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant.
In uleiul in care am prajit adaugam 3 oua batute cu sare si piper,deasupra leurda tocata si cu ajutorul unei paletei imprastiem oul si adaugam cate o felie de sunca,rulam si repetam pana terminam,...
Foile -intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana.
Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3...
Intr-o cratita adaugam apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul si punem pe foc, cand incepe sa fiarba luam de pe foc adaugam toata faina si amestecam pana ce se omogenizeaza, lasam sa se raceasca foarte bine.
Cand sa racit adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Punem...
Aluat :
Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.
Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios.
Intindem coca pe masa...
Blat -apa.zaharul se pune intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos,adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Adaugam faina amestecata...
Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure.
Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia...
Blat -Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.
Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul...
Jeleu de visine -intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit,
Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa.
Se amestecam pana incepe sa se...
Sirop de liliac
Florile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop) Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de lamaie si lasam sa mai fiarba cca 10 min. Punem intr-o caserola/sticla,inchidem si punem intr-un loc...
Pita cu leurda la tigaie
Intr-un bol adaugam faina cernuta, sarea, zaharul si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, iaurtul, uleiu si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie adaugam iaurt sau faina). Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza...
Orez cu lapte si sos de capsuni cu Green Sugar
Intr-o oala punem 1 l de apa si un praf de sare,cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat,amestecam din cand in cand pana este fiert. In alta oala punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam orezul scurs de apa si mai fierbem cca 5 min,adaugam coaja de portocalsa si...
Placinta cu branza la tigaie cu green sugar
Intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,oul batut si treptat laptele caldut,framantam un aluat omogen,la final framantam cu ulei dupa care acoperim si lasam sa se dospeasca cca 1 ora pana isi dubleaza volumul. Intre...
Milkshake cu visine si sorbet de caise
Intr-un blender adaugam visinele(din compot am folosit)laptele,zaharul si mixam cca 2 min. Adaugam in pahare si servim cu sorbet sau cu inghetata.
Sorbet cu caise
Intr-un vas adaugam apa si zaharul,punem pe foc pana ce se topeste zaharul, In alt vas fructele le pisam cu furculita si adaugam apa,siropul,amestecam bine. Amestecul il strecuram intr-o caserola dupa care dam la congelator,amestecam din 30 min in 30 min de cca 4-5 ori. Inainte de...
Bomboane din resturi de prajituri
Intr-un bol adaugam resturile maruntite,adaugam branza,crema si amestecam pana obtinem o compozitie omogena (daca este nevoie mai adaugam lapte). Dam compozitia le frigider 30 min, dupa care cu mainele umede foarma mici bilute care le umplem cu visine. Trecem bilutele prin sirop de visine...
Coltunasi cu marmelada
Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, amestecam si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, laptele si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul, framantam un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min. Intindem...
Rulouri cu branza si leurda
Sosul de rosii -intr-o tigaie adaugam usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca pana devine transparenta,adaugam rosiile tocate impreuna cu sucul,restul de ingrediente si lasam sa fiarba cateva min(cca 5 min).Adaugam sosul in tava unsa cu...
Drob cu ciuperci
Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem ouale, adaugam ciupercile, verdeturile tocate marunt, cascavalul dat prin razatoare, branza topita,...
Tort cu jeleu de piersici
Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Terina de clatite
Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom. Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min Intr-o tigaie...
Brioche cu crema de patiserie
Aluatul -intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte, ouale batute, untul topit si racit, laptele. Incepem sa framantam un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 1 ora. Intre timp pregatim crema -intr-o cratita adaugam...
Rulouri cu crema de branza
Intr-un bol adaugam untura,zaharul,sarea,amoniu si laptele,amestecam dupa care adaugam treptat faina,pana rezulta un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora, Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata,smantana,mararul,ceapa,usturoiul spalat si tocat,sare...
Clatite din aluat de negreasa
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,sarea,zaharul,cacao. In alt bol amestecam laptele cu uleiul,esenta si adaugam treptat peste ingredientele uscate,amestecam bine si dam la rece 30 min, Incalzim tigaia care am unso cu putin ulei si adaugam cate un polonic de umplutura in mijloc....
Tort profiterol
Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari...
Profiterol cu inghetata
Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si untul,punem pe foc pana ce se topeste untul, Amestecam faina cu sarea si o adaugam deodata. Amestecam energic pana devine omogen,lasam sa se raceasca dupa care adaugam 1/2 din ouale batute cu furculita,amestecam energic pana ce se omogenizeaza,adaugam...
Desert rulouri cu crema de vanilie
Aluatul : Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Intre timp pregatim crema : intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si...
Placinta cu branza si legume
Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina) Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul. Umplutura -curatam...
Dulceata din flori de liliac
Petale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat,lasam sa fiarba cca ora,in functie de constitenta...
Omleta la cuptor cu cartofi
Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii. Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti. Se unge o tava cu unt adaugam bucati de carne, cartofi, salam, gusa taiata bucati. Adaugam sare, piper, ouale batute cu sare si...
Mancarica de ciuperci sub capac de paine
Taiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate. Amestecam bine adaugam ciupercile (spalate si tocate) condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade apa....
Omleta cu leurda si gusa
Feliile de gusa le prajim putin pe amble parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant. In uleiul in care am prajit adaugam 3 oua batute cu sare si piper,deasupra leurda tocata si cu ajutorul unei paletei imprastiem oul si adaugam cate o felie de sunca,rulam si repetam pana terminam,...
Prajitura cu foi si crema de caramel
Foile -intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana. Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3...
Eclere inimioare
Intr-o cratita adaugam apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul si punem pe foc, cand incepe sa fiarba luam de pe foc adaugam toata faina si amestecam pana ce se omogenizeaza, lasam sa se raceasca foarte bine. Cand sa racit adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Punem...
Placinta cu iaurt
Aluat : Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem coca pe masa...
Tort cu mousse de cafea
Blat -apa.zaharul se pune intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos,adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata...
Pogacele cu leurda si cas
Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure. Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia...
Prajitura cu foi de bezea
Blat -Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul...
Prajitura cu branza si visine
Jeleu de visine -intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit, Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa. Se amestecam pana incepe sa se...