Aluat
Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat...
Intr-un bol se amesteca carnea cu sare, piper, adaugam ouale batute, painea inmuiata si stoarsa si restul de ingrediente, amestecam bine dupa care lasam la frigider 30 min.
Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in ulei incalzit.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Intr-un bol...
Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere.
Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti.
Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam legumele tocate,...
Pastele cu sfecla
Sfecla o spalam, o taiem in bucati si o punem la fiert.
Cand este fiarta o scurgem de apa, o curatam de coaja si o pisam cu blenderul.
Intr-un bol adaugam faina, oul sfecla pisata si incepem sa framantam un aluat tare putin uscat.
Intindem aluatul intr-o foaie...
Intr-un bol punem fideaua cu apa la inmuiat.
Legumele se curata si se da prin razatoare. Adaugam sare, piper, soia dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam fideaua care am scurso de apa. Amestecam bine si dam la frigider 15 minute.
Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si o...
Calim ceapa tocata in putin ulei cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam condimentele si amestecam.
Adaugam pasta de tomate, ketchup, 1 cana de apa, zaharul si lasam sa fiarba pana aproape a scazut zeama.
Adaugam ouale si...
Se mixeaza untul cu zaharul, adaugam galbenusul si mixam pana ce se incorporeaza.
Adaugam 150 g faina amestecata cu sarea,praful de copt si amestecam pana rezulta un aluat nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina).
Formam bilute din aluat pe care le vom trece prin albusul batut cu...
Aluat:
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios....
Aluatul :
Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute cu furculita, lapte si uleiul si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 40 min.
Intre timp pregatim ...
Batem ouale cu putina sare si piper,adaugam ardeiul, ceapa, mararul si amestecam.
Intr-o tigaie adaugam putin ulei si prajim omleta.
Scoatem omleta pe un tocator si adaugam cascaval ras, crenvursti si rulam cu grija.
Foile de placinta (dezghetate) le ungem cu ulei si adaugam omleta si...
Curatam cartofi, ii spalam, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare.
Ii scurgem putin de apa, ii pisam dupa care adaugam sare, piper, margarina, branza si amestecam bine.
Topim untul si adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda si mai lasam sa se caleasca...
Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi).
Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se caleasca la foc potrivit.
Lasam sa se raceasca bine.
Intr-un bol adaugam ouale le batem cu...
Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa sau lapte caldut)
Acoperim bolul si lasam cca 20 min la temperatura camerei sa se odihneasca....
Intr-un bol adaugam laptele, ouale, sare si le batem bine.
Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ouale batute, leurda tocata, cubuletele de branza.
Cu ajutorul paletei vom imprastia oul si lasam sa se prajeasca putin, dupa care cu ajutorul paletei o indoim in doua....
Intr-un bol punem untul,untura,galbenusul,zeama si coaja de portocala si amestecam,
In alt bol adaugam migdalele tocate(sau macinate)praful de copt,zaharul,un praf de sare,faina.Adaugam peste amestecul de unt si framantam un aluat omogen,invelim in folie alimetara si dam la rece cca 30...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incalzit pana se rumeste usor. Repetam la fel si cu celelalte...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sare, facem gaura in mijloc adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam pana cand este incorporat. Adaugam oul batut cu zaharul si laptele. Amestecam cu o lingura dupa care incepem sa framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie...
Aluat : intr-un bol amestecam faina cu sare, zaharul si facem gaura in mijloc. Adaugam ouale batute, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Incepem sa framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen si elastic. Acoperim si lasam la dospit cca 30 min.
Intindem 1/2...
Crestam feliile de muschi si le prajim putin pe ambele parti. Intre timp tocam ceapa si o adaugam peste muschi.
Lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii taiati felii. 1 carnat il taiem felii, lasam sa se prajeasca putin dupa care adaugam pasta de ardei kapia, sare, piper, boia de...
Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul.
Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina.
Framantam un...
Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand a inceput sa fiarba adaugam foile de lasagna(cate 3-4 foi) si le fierbem cca 4 min (sa fie al dente).
Le scoatem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece dupa care le intindem pe masa.
Pregatim compozitia intr-o tigaie, calim...
Aluat - amestecam faina cu sare, zahar si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, untul topit, drojdia dizolvata in putina apa. Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, acoperim si lasam la dospit cca 30 min.
Pregatim ...
Aluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si condimente dupa gust.
Amestecam bine dupa care impartim compozitia in 2.In una adaugam boia de ardei...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam ouale untura,esenta de vanilie si mixam pana ce se incorporeaza.
Amestecam faina cu praful de copt,coaja de portocala,nuca macinata si adaugam treptat peste crema de unt.
Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si dam...
Cartofii ii spalam,ii curatam si ii taiem cubulete,Ii punem la fiert in apa cu sare.
Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand este incins adaugam ceapa si gogosari taiati felii.
Lasam sa se caleasca putin si adaugam cartofi,potrivim de sare...
Intr-o tigaie adaugam pulpele si pieptul de pui taiat in 2(eu le-am fiert putin inainte).
Adaugam feliile de muschi,acoperim cu capacul si lasam cca 10 min la foc mediu,intoarcem carnea pe toate partile,
Adaugam ceapa si ardeii taiati felii,vinul,amestecam si acoperim,lasam cateva minute sa...
Intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare,se adauga smantana,50 g telemea rasa,piper.
Amestecam cu telu adaugand treptat faina,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,
Taiem maslinele,ardei in bucati si adaugam deasupra la compozitie,
Dam tava la cuptorul incalzit...
Foi -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.
Adaugam zaharul treptat mixand bine pana devine o spuma lucioasa si ferma.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,.
Impartim compozitia in 3,turnam...
Carnea o taiem cuburi si o trecem prin masina de tocat.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un lighean mai mare adaugam carnea,usturoiul,condimente dupa gust.
Matele le spalam bine.punem apa in mate ca sa verificam unde sunt sparte(le taiem de unde sunt sparte).
La masina de tocat...
Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.
Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,urechile.
Lasam sa se raceasca dupa care le...
Rulouri cu leurda si telemea
Aluat Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat...
Chiftele cu maioneza
Intr-un bol se amesteca carnea cu sare, piper, adaugam ouale batute, painea inmuiata si stoarsa si restul de ingrediente, amestecam bine dupa care lasam la frigider 30 min. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in ulei incalzit. Le scoatem pe un servetel absorbant. Intr-un bol...
Tocana de pui cu legume
Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere. Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi. In uleiul in care am prajit carnea adaugam legumele tocate,...
Tagliatelle cu leurda si sfecla
Pastele cu sfecla Sfecla o spalam, o taiem in bucati si o punem la fiert. Cand este fiarta o scurgem de apa, o curatam de coaja si o pisam cu blenderul. Intr-un bol adaugam faina, oul sfecla pisata si incepem sa framantam un aluat tare putin uscat. Intindem aluatul intr-o foaie...
Rulouri cu legume
Intr-un bol punem fideaua cu apa la inmuiat. Legumele se curata si se da prin razatoare. Adaugam sare, piper, soia dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam fideaua care am scurso de apa. Amestecam bine si dam la frigider 15 minute. Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si o...
Oua posate in sos
Calim ceapa tocata in putin ulei cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam condimentele si amestecam. Adaugam pasta de tomate, ketchup, 1 cana de apa, zaharul si lasam sa fiarba pana aproape a scazut zeama. Adaugam ouale si...
Fursecuri cu gem
Se mixeaza untul cu zaharul, adaugam galbenusul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam 150 g faina amestecata cu sarea,praful de copt si amestecam pana rezulta un aluat nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina). Formam bilute din aluat pe care le vom trece prin albusul batut cu...
Placinte cu branza si mac
Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios....
Barcute cu branza si marar
Aluatul : Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute cu furculita, lapte si uleiul si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 40 min. Intre timp pregatim ...
Rulada cu omleta si crenvursti
Batem ouale cu putina sare si piper,adaugam ardeiul, ceapa, mararul si amestecam. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si prajim omleta. Scoatem omleta pe un tocator si adaugam cascaval ras, crenvursti si rulam cu grija. Foile de placinta (dezghetate) le ungem cu ulei si adaugam omleta si...
Cartofi cu sos de ciuperci
Curatam cartofi, ii spalam, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Ii scurgem putin de apa, ii pisam dupa care adaugam sare, piper, margarina, branza si amestecam bine. Topim untul si adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda si mai lasam sa se caleasca...
Terina cu ciuperci de padure
Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se caleasca la foc potrivit. Lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol adaugam ouale le batem cu...
Pogacele cu leurda
Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa sau lapte caldut) Acoperim bolul si lasam cca 20 min la temperatura camerei sa se odihneasca....
Omleta cu leurda
Intr-un bol adaugam laptele, ouale, sare si le batem bine. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ouale batute, leurda tocata, cubuletele de branza. Cu ajutorul paletei vom imprastia oul si lasam sa se prajeasca putin, dupa care cu ajutorul paletei o indoim in doua....
Fursecuri cu migdale
Intr-un bol punem untul,untura,galbenusul,zeama si coaja de portocala si amestecam, In alt bol adaugam migdalele tocate(sau macinate)praful de copt,zaharul,un praf de sare,faina.Adaugam peste amestecul de unt si framantam un aluat omogen,invelim in folie alimetara si dam la rece cca 30...
Tort Egiptean
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incalzit pana se rumeste usor. Repetam la fel si cu celelalte...
Scones
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sare, facem gaura in mijloc adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam pana cand este incorporat. Adaugam oul batut cu zaharul si laptele. Amestecam cu o lingura dupa care incepem sa framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie...
Chifle pizza
Aluat : intr-un bol amestecam faina cu sare, zaharul si facem gaura in mijloc. Adaugam ouale batute, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Incepem sa framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen si elastic. Acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Intindem 1/2...
Carnati cu oua posate
Crestam feliile de muschi si le prajim putin pe ambele parti. Intre timp tocam ceapa si o adaugam peste muschi. Lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii taiati felii. 1 carnat il taiem felii, lasam sa se prajeasca putin dupa care adaugam pasta de ardei kapia, sare, piper, boia de...
Prajitura cu nuca
Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul. Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina. Framantam un...
Rulouri de lasagna
Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand a inceput sa fiarba adaugam foile de lasagna(cate 3-4 foi) si le fierbem cca 4 min (sa fie al dente). Le scoatem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece dupa care le intindem pe masa. Pregatim compozitia intr-o tigaie, calim...
Pizza felii
Aluat - amestecam faina cu sare, zahar si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, untul topit, drojdia dizolvata in putina apa. Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Pregatim ...
Chiftele in aluat de cartofi
Aluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si condimente dupa gust. Amestecam bine dupa care impartim compozitia in 2.In una adaugam boia de ardei...
Fursecuri ciupercute
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam ouale untura,esenta de vanilie si mixam pana ce se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt,coaja de portocala,nuca macinata si adaugam treptat peste crema de unt. Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si dam...
Garnitura de cartofi
Cartofii ii spalam,ii curatam si ii taiem cubulete,Ii punem la fiert in apa cu sare. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin. Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand este incins adaugam ceapa si gogosari taiati felii. Lasam sa se caleasca putin si adaugam cartofi,potrivim de sare...
Carne de pui cu oua posate
Intr-o tigaie adaugam pulpele si pieptul de pui taiat in 2(eu le-am fiert putin inainte). Adaugam feliile de muschi,acoperim cu capacul si lasam cca 10 min la foc mediu,intoarcem carnea pe toate partile, Adaugam ceapa si ardeii taiati felii,vinul,amestecam si acoperim,lasam cateva minute sa...
Rulada din omleta
Intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare,se adauga smantana,50 g telemea rasa,piper. Amestecam cu telu adaugand treptat faina, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, Taiem maslinele,ardei in bucati si adaugam deasupra la compozitie, Dam tava la cuptorul incalzit...
Prajitura Intercontinental
Foi -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul treptat mixand bine pana devine o spuma lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,. Impartim compozitia in 3,turnam...
Carnati de casa
Carnea o taiem cuburi si o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un lighean mai mare adaugam carnea,usturoiul,condimente dupa gust. Matele le spalam bine.punem apa in mate ca sa verificam unde sunt sparte(le taiem de unde sunt sparte). La masina de tocat...
Toba
Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,urechile. Lasam sa se raceasca dupa care le...