Brioche cu crema de patiserie

de Lau in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 3540 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ligia

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • Crema de patiserie
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • Garnitura
  • 100 g ciocolata
  • 1 ou
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte, ouale batute, untul topit si racit, laptele. Incepem sa framantam un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 1 ora.

Intre timp pregatim crema-intr-o cratita adaugam laptele, galbenusurile, amidonul, zaharul vanilat, zaharul, amestecam si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, se ungem cu crema si deasupra punem ciocolata, rulam cu grija si taiem rulouri de cca 5-7 cm.

Asezam bucatile in tava tapetata cu faina, lasam sa se odihneasca 30 min dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.

Le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de visine