Multumesc Andra pentru forme!
Aluatul: Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Intre timp pregatim crema: intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul si adaugam treptat laptele fierbine amestecand continuu. Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Amestecam si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit, o amestecam cu frisca mixata. Punem crema la rece.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe masa infainata, taiem fasiii de 1-2 cm latime, dupa care le infasuram pe formele de rulouri unse cu ulei.
Le prajim in baie de ulei la foc mic, le scoatemapoi intr-un vas si dupa ce s-au racit scoatem formele si le umplem cu crema.
Le punem la rece pana in momentul servirii.