Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 13 Mai 2015 | 21518 vizualizari

 

Multumesc Andra pentru forme!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana untura
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Aluatul: Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Intre timp pregatim crema: intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul si adaugam treptat laptele fierbine amestecand continuu. Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Amestecam si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, o amestecam cu frisca mixata. Punem crema la rece.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe masa infainata, taiem fasiii de 1-2 cm latime, dupa care le infasuram pe formele de rulouri unse cu ulei.

Le prajim in baie de ulei la foc mic, le scoatemapoi  intr-un vas si dupa ce s-au racit scoatem formele si le umplem cu crema.

Le punem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

14.05.2015, 12:57

DIANA B 1

17.09.2016, 13:53

Minunate!
Lau , din ce-s facute rolourile , din lemnul unei cozi de matura sau sunt la comanda in strung? Ms frumos!
Eu nu fac rulouri ca n-am dispozitivele astea ...

Lau 1

17.09.2016, 18:20

Diana rulorile din lemn le-am primit de la Andra(Pungasa_Rogue) dar eu am gasit si in magasit din metal si sunt foarte bune si alea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca