Placinta cu branza si legume

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2015 | 3211 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din revista Click Pofta Buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Umplutura
  • 6 cartofi fierti in coaja
  • 100 g telemea
  • 100 g cas
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 ardei rosu
  • 3 frunze leurda
  • Uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si legume:

Aluat-intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina)

Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita,adaugam 1 ceapa tocata,sare si piper dupa gust si amestecam

In alt bol adaugam branza data prin razatoare,ceapa tocata,ardeiul tocat si leurda tocata.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc,deasupra branza si o infasuram.

Adaugam placinta in tava unsa cu ulei,ungem placinta cu oul batut,deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza