M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie
Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.
Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o vom taia in 2.
Crema de ciocolata-frisca lichida se amesteca cu laptele si punem pe foc sa se incalzeaza putin.
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam frisca,amestecam dupa care punem din nou pe foc.
Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana subtire.
Intr-un bol adaugam ciocolata toacata,crema de oua si amestecam pana ce se dizolva ceocolata,adaugam gelatina hidratata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.
Crema de vanilie-frisca,laptele,vanilia se pun pe foc sa se incalzeasca.mixam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu frisca.
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei) si dam la frigider cca 1 ora.
Ansamblare-Tapetam o tava cu folie adaugam o foaie o ungem cu sirop de zahar-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit cateva linguri pentru decor)-dam la frigider cca 10 minh dupa care adaugam a 2 foaie -o ungem cu sirop -crema de vanilie si dam la frigider 3 ore.
Se decoreaza cu crema de ciocolata si bucati de ciocolata