Tort cu mousse de cafea

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 8093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • 50 g lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 240 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • Mousse de cafea
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cafea instant
  • 150 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de cafea:

Blat-apa.zaharul se pune  intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam  bine pana ce se omogenizeaza.

Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos,adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,laptele si mixam putin.Adaugam amestecul de cacao si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 35 min.Pana trece testul cu scobitoarea.

Mousse de cafea-intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si se incalzeste putin,

Mixam galbenusurile cu cafea,amidonul si adaugam trepat laptele caldut.

Punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.dupa care adaugam frisca mixata.

Crema de ciocolata-frisca se amesteca cu laptele si se pune pe foc sa se incalzeasca.

Mixam galbenusurile cu zaharul si se adaugam frisca,amestecam si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa putin.Adaugam ciocolata tocata si amestecam bine,adaugam gelatina hidratata si dam la frigider 1 ora.

Crema de vanilie-laptele cu zaharul punem pe foc pana ce se dizolva zaharul,intre timp dizolvam amidonul cu putin lapte si adaugam peste galbenusurile mixate,adaugam laptele si amestecam bine,

Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa putin,

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca mixata si amestecam.

Ansamblarea-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam blatul il insiropam-1/2 mousse de cafea si dam al frigider 15 min-crema de ciocolata-crema de vanilie si dam la frigider 30 min dupa care adaugam mousse de cafea

Dam la frigider cateva ore dupa care decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata