Aluat -intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, facem o adancitura adaugam oul batut cu galbenus, esenta de vanilie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Adaugam untul taiat cubulete si incepem sa framantam un aluat omogen. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 15...
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii.
Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile de carnea, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Ungem tava cu untura, adaugam...
Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust.
Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam pestele, paharul de bere, 2 crengute de cimbru, untul,...
Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min.
Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper, usturoi, zeama de lamaie.
In alte farfurie, adaugam faina si pesmet.
Tavalim bucatile de peste prin...
Untul la temperatura camerei (moale) il mixam cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam 50 ml iaurt amestecat cu zeama de lamaie, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu o spatula cu miscari usoare.
Eu am oprit 1/3...
Batem albusul cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare..
Adaugam uleiul, coaja de lamaie, praful de copt stins in zeama de lamaie, esenta, faina (eu am amestecat 150g faina cu nuca de...
Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte.
Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l).
Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe, amestecam si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga cartofi taiati cubulete,...
Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi.
Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin cca 2 min, dupa care adaugam ardeii tocati, condimente dupa gust,...
Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir subtire ca la maioneza.
Adaugam praful de copt, faina, alunele si nuca de cocos (eu eram sa uit de ea...
Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine.
Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii, masline fara samburi, sare, piper si...
Jeleu de rodii -curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut.
Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul, zeama de lamaie si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.
Adaugam gelatina hidratata in apa rece,...
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu lapte si esenta de portocale.
Incepem sa framantam adunand faina de pe marigine pana ce rezulta un...
Crema- Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva.
Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul taiat cubulete, amestecam pana ce se...
Orezul il fierbem in apa cu sare, il scurgem si il trecem pe sub un jet de apa rece.
Spalam prunele, dupa care le fierbem in apa cat sa le acopere, cateva clocote, le scurgem de apa, lasam sa se raceasca, le taiem bucati (sau le lasam intregi).
Intr-o cratita topim zaharul pana ce se...
Prunele se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si se lasa deoparte cateva ore.
Scurgem prunele de zeama care o lasa, adaugam grisul, scortisoara, esenta si amestecam.
Aluat- intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam, facem o adancitura, adaugam drojdia...
Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam faina in ploaie si treptat laptele, amestecand continuu
Trecem pulpele fara piele si condimentate inainte) prin faina amestecata cu sare si piper (eu am adaugat si susan), dupa care le trecem prin amestecul de lapte, prin pesmet.
Le...
Intr-un bol amestecam mustarul cu condimentele, adaugam iaurtul, uleiul, usturoiul pisat, ardeiul tocat marunt (fara seminte) si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam pulpele, le amestecam bine pana ce sunt acoperite bine cu sosul.
Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece 30...
Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte.
Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o adancitura, adaugam galbenusurile, esenta, untul moale la temperatura camerei, amestecam bine....
Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se scurg bine de apa, lasam sa se raceasca si ii pasam ca pentru piure.
Ardeii copti, se curata si se taie cuburi si se adauga peste dovlecei.
Ceapa o tocam marunt, adaugam peste restul de...
Intr-un vas adaugam apa, sare, mustarul si zeama de lamaie, turmeric.
Incepem sa mixam la viteza mica, adaugand treptat uleiul in fir subtire, mixand continuu, pana ce ajungem la consistenta dorita.
Se poate adauga usturoi pisat, granule, chili dupa gust.
Se poate folosi la oricare din...
Punem laptele intr-un bol cu gura larga, punem laptele la frigider peste noapte.
Vom observa dupa o ora ca incepe sa se formeze deasupra o pojghita.
Apa ce ramane la fund este apa care am folosita la prepararea laptelul si deasupra este untul.
Tot ce trebuie sa facem este cu o lingura sa...
Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile.
Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se fisureaza.
Cu ajutorul unui cuit desfacem in 2 jumatati, scoatem miezul din care vom obtine...
Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, adaugam untul la temperatura camerei, incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.
Intindem...
Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte.
Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o adancitura, adaugam drojdia, laptele, esenta, untul topit si incepem sa framantam un aluat omogen si...
Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul.
Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 30 min.
Intindem aluatul pe masa infainata, ungem...
Scurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece.
Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si scursa bine de apa, faina si condimente dupa gust.
Amestecam bine, cu mainele umede...
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa.
Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min.
Umplutura -calim ceapa in putin ulei incalzit,...
Aluat -cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat cubulete, zaharul, coaja de portocala, sarea.
Framantam aluatul pana este omogen si nu se lipeste de mana...
Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, facem o adancitura si adaugam compozitia lichida, esenta de vanilie....
Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete.
Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand...
Desert mini pascute cu urda si merisoare
Aluat -intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, facem o adancitura adaugam oul batut cu galbenus, esenta de vanilie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam untul taiat cubulete si incepem sa framantam un aluat omogen. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 15...
Friptura de porc cu legume
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii. Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile de carnea, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Ungem tava cu untura, adaugam...
Salau la cuptor
Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust. Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam pestele, paharul de bere, 2 crengute de cimbru, untul,...
Salau pane
Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper, usturoi, zeama de lamaie. In alte farfurie, adaugam faina si pesmet. Tavalim bucatile de peste prin...
Desert chec cu afine si merisoare
Untul la temperatura camerei (moale) il mixam cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam 50 ml iaurt amestecat cu zeama de lamaie, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu o spatula cu miscari usoare. Eu am oprit 1/3...
Desert prajitura cu afine
Batem albusul cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.. Adaugam uleiul, coaja de lamaie, praful de copt stins in zeama de lamaie, esenta, faina (eu am amestecat 150g faina cu nuca de...
Ciorba de peste
Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe, amestecam si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga cartofi taiati cubulete,...
Carnati in sos de ceapa si ardei
Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin cca 2 min, dupa care adaugam ardeii tocati, condimente dupa gust,...
Desert tort Raffaello
Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir subtire ca la maioneza. Adaugam praful de copt, faina, alunele si nuca de cocos (eu eram sa uit de ea...
Aperitiv tapas cu jambon
Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii, masline fara samburi, sare, piper si...
Desert tort cu mango si jeleu de rodii
Jeleu de rodii -curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut. Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul, zeama de lamaie si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul. Adaugam gelatina hidratata in apa rece,...
Desert cozonac floare cu nutella
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu lapte si esenta de portocale. Incepem sa framantam adunand faina de pe marigine pana ce rezulta un...
Desert covrigi cu ciocolata
Crema- Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva. Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul taiat cubulete, amestecam pana ce se...
Desert orez cu prune
Orezul il fierbem in apa cu sare, il scurgem si il trecem pe sub un jet de apa rece. Spalam prunele, dupa care le fierbem in apa cat sa le acopere, cateva clocote, le scurgem de apa, lasam sa se raceasca, le taiem bucati (sau le lasam intregi). Intr-o cratita topim zaharul pana ce se...
Desert strudel cu prune
Prunele se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si se lasa deoparte cateva ore. Scurgem prunele de zeama care o lasa, adaugam grisul, scortisoara, esenta si amestecam. Aluat- intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam, facem o adancitura, adaugam drojdia...
Pulpe de pui pane la cuptor
Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam faina in ploaie si treptat laptele, amestecand continuu Trecem pulpele fara piele si condimentate inainte) prin faina amestecata cu sare si piper (eu am adaugat si susan), dupa care le trecem prin amestecul de lapte, prin pesmet. Le...
Pulpe de pui cu susan la cuptor
Intr-un bol amestecam mustarul cu condimentele, adaugam iaurtul, uleiul, usturoiul pisat, ardeiul tocat marunt (fara seminte) si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam pulpele, le amestecam bine pana ce sunt acoperite bine cu sosul. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece 30...
Desert cornulete cu nuca si scortisoara
Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte. Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o adancitura, adaugam galbenusurile, esenta, untul moale la temperatura camerei, amestecam bine....
Salata de dovlecei cu ardei copt
Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg bine de apa, lasam sa se raceasca si ii pasam ca pentru piure. Ardeii copti, se curata si se taie cuburi si se adauga peste dovlecei. Ceapa o tocam marunt, adaugam peste restul de...
Maioneza de post
Intr-un vas adaugam apa, sare, mustarul si zeama de lamaie, turmeric. Incepem sa mixam la viteza mica, adaugand treptat uleiul in fir subtire, mixand continuu, pana ce ajungem la consistenta dorita. Se poate adauga usturoi pisat, granule, chili dupa gust. Se poate folosi la oricare din...
Unt de cocos
Punem laptele intr-un bol cu gura larga, punem laptele la frigider peste noapte. Vom observa dupa o ora ca incepe sa se formeze deasupra o pojghita. Apa ce ramane la fund este apa care am folosita la prepararea laptelul si deasupra este untul. Tot ce trebuie sa facem este cu o lingura sa...
Lapte de cocos
Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se fisureaza. Cu ajutorul unui cuit desfacem in 2 jumatati, scoatem miezul din care vom obtine...
Desert colacei cu fructe confiate
Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, adaugam untul la temperatura camerei, incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min. Intindem...
Desert cornuri cu ciocolata
Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte. Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o adancitura, adaugam drojdia, laptele, esenta, untul topit si incepem sa framantam un aluat omogen si...
Aperitiv pateuri cu branza de burduf
Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul. Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 30 min. Intindem aluatul pe masa infainata, ungem...
Chiftele cu spanac si naut
Scurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si scursa bine de apa, faina si condimente dupa gust. Amestecam bine, cu mainele umede...
Aperitiv pungute cu ciuperci
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min. Umplutura -calim ceapa in putin ulei incalzit,...
Desert placinte cu mere
Aluat -cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat cubulete, zaharul, coaja de portocala, sarea. Framantam aluatul pana este omogen si nu se lipeste de mana...
Desert prajitura Albinita
Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, facem o adancitura si adaugam compozitia lichida, esenta de vanilie....
Desert placinta cu mere
Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete. Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand...