Bunatati de Paste
Multumesc Rocsi
Rulourile-intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam la odihnit 10 min. Incepem sa adaugam laptele treptat, framantam pana ce aluatul devine omogen si elastic.
Acoperim bolul cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem o bucata de aluat pe masa infainata, cu cutitul sau cu rulou zimtat taiem fasii subtiri.
Imbracam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, presaram mac, susan.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos. Cat sunt fierbinti, le scoatem de pe forme.
Crema de pate-intr-un bol mixam untul cu pateul, adaugam castraveti tocati marunt, sare, piper dupa gust.
Dupa ce s-au racit rulourile, le umplem si le dam la rece inainte de servire.