O mancare de vara, rapida si lejera am pregatit in acest week-end! Aveam cam de toate prin frigider si imi doream sa folosesc tonul. Aceasta reteta chiar mi s-a parut grozava, cel putin ai mei au fost incantati de ceea ce a iesit! L-am facut atat de repede, ca o sa mai repet reteta.
Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele.
O taiati felii nu foarte subtiri.
Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.
Intr-o cratita puneti pasata. Adaugati usturoiul curatat si pisat, busuiocul tocat marunt. Presarati sare, piper si putin oregano uscat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, lasati sa fiarba 5 minute sosul, apoi il dati deoparte. Pregatiti o tava (un vas) de 20/20 cm. Puneti un strat de vinete, jumatate din sosul de rosii si il intindeti uniform. Desfaceti tonul, il scurgeti bine de ulei, puneti bucati din el peste vinete, din loc in loc. Presarati parmezanul ras. Asezati iar un strat de vinete si le ungeti cu restul de sos. Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o presarati deasupra. Taiati pe jumatate rosiile cherry, le asezati din loc in loc. Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 190 de grade, circa 20 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi este gata de servit. Pofta buna!