https://www.bucataras.ro/retete/fasole-scazuta-cu-ciolan-de-porc-afumat-si-ardei-copt-80144.html
Retete inspirate de toamna
Fasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore.
Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert.
Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam apa, o clatim si adaugam apa calduta, adaugam morcovul dat prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat, pasta de ardei, pasta de rosii, pastarnacul, telina tocata cubulete, condimente dupa gust.
Amestecam dupa care adaugam ciolanul (eu am preferat sa tai din el cateva feliute, mai simplu pentru copii)
Completam cu apa cat sa acopere ciolanul, crenguta de cimbru, maghiranul, amestecam ocazional pana ce fasolea si ciolanul s-au fiert bine.
La final potrivim de sare daca este nevoie si adaugam patrunjel verde tocat.