Ciorba taraneasca de cartofi

de Lau in Supe/Ciorbe, 13 Aug 2018 | 5195 vizualizari

 

 
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 10 cartofi
  • 3 frunze telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii (facuta in casa)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 200 g slanina afumata
  • 4-5 linguri sos de la friptura
  • bucati de friptura
  • bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi:

In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.

Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.

Adaugam cartofii, 1 cana cu apa si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 minute (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).

Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbei ,bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.

Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.

Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.

Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.

Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

16.08.2018, 14:02

Buna!

Lau 1

18.08.2018, 10:57

Rocsi 1

18.08.2018, 21:12

Cu siguranta a iesit foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris