https://www.bucataras.ro/retete/tocana-banateana-cu-carne-de-porc-si-galuste-86014.html
Retete inspirate de toamna
In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele.
Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam apa calduta cat sa acopere carnea, cimbrul, foile de dafin, lasam sa fiarba la foc mic pana ce se inmoaie carnea.
Intre timp pregatim galustele. Batem ouale cu sare, piper, apa si adaugam treptat faina, la final framantam cu uleiul pana ce rezulta un aluat omogen.
Din aluat rupem bucati mici si formam bile cu mainele ude, le adaugam peste carne, rosiile si pasta de gogosar.
Lasam sa fiarba la foc mic cca. 15 min pana ce galustele sunt moi.
Adaugam patrunjelul verde tocat.