Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie adaugam ceapa, usturoiul si morocvul, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam vinul, supa de pui,...
Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia).
Adaugam fructele uscate, migdalele, biscuiti si amestecam, adaugand treptat laptele.
Amestecam pana ce devine o compozitie omogena....
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie...
Blat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir subtire; amestecam usor pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu cacaua si praful de copt, peste...
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta.
Cernem faina cu...
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu...
Blat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Separat am mixat albusurile cu zaharul ramas pana ce au devenit o bezea lucioasa, adaugam peste...
Blat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie...
Macinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela.
Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin, adaugam nutella si cate o aluna in mijloc, adaugam cealalta jumatate si le unim.
Cu mainele umede...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam la viteza mica.
Cernem faina cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste...
Intr-un bol amestecam faina cu cacaua, nuca, facem o adancitura in mijloc adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, cafeaua rece, uleiul si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana...
Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui.
Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la rece cca 1 ora (eu le-am lasat peste noapte)
Intr-o tava unsa cu ulei (eu am asezat un strat de...
Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional.
Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, adaugam branza de...
Ficateii ii spalam bine si ii scurgem bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot.
Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem solzisori, ardeiul il taiem felii, pastarnacul il tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem felii....
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,
Amestecam apa fierbinte cu cacao si ciocolata,lasam sa se raceasca,adaugam peste albusuri si...
Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor.
Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa gust. Amestecam ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba.
Adaugam pe rand gogosarii...
Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor.
Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba.
Adaugam pe rand gogosari in sos cat sa incape ca sa...
Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura.
Incepem sa framantam un aluat...
Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Oprim mixerul si adaugam treptat faina amestecand cu telul pana ce rezulta o consistenta ca o...
Bucata de muschi se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte la rece.
A 2- zi se amesteca condimente dupa gust,adaugam vinul si condimentele,usturoiul pisat intr-o oala/bol in care sa incape muschiul.
Acoperim si lasam pana a 2 zi la rece.
Scoatem muschiul din bait si lasam sa se...
Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici.
Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore.
Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul si condimentam carnea pe ambele parti.
Rulam strans si legam cu o sfoara,lasam...
Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa.
Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita.
In ultimele 10 min...
Blat -galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le mixam cu un praf de sare,pana ce isi dubleaza volumul,adaugam 2...
Tarte -intr-un bol cernem faina amestecam cu sarea,adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios.Adaugam oul batut cu apa si framantam un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,intindem aluatul pe masa infainata decupam...
Intr-un bol mai mare adaugam vinul,drojdia,untura si borsul,se amesteca dupa care adaugam,esenta si cojile date prin razatorea mica.
Adaugam zaharul,sarea,si treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Rahatul il taiem cubulete.
Tapetam tava cu hartie de copt si cu...
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.
Dupa ce s-au incorporat galbenusurile adaugam traptat uleiul si apa.
Cernem faina,adaugam praful de copt si...
Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi.
Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie...
Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime.
Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam.
In tava unsa cu unt adaugam...
Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1 ora.
Umplutura
Batem ouale cu zaharul, adaugam smantana, laptele condensat din care am oprit 2...
Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).
Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se...
Iepure cu cartofi la cuptor
Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie adaugam ceapa, usturoiul si morocvul, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam vinul, supa de pui,...
Desert salam de biscuiti cu napolitane
Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia). Adaugam fructele uscate, migdalele, biscuiti si amestecam, adaugand treptat laptele. Amestecam pana ce devine o compozitie omogena....
Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie...
Desert Tiramisu cu visine la pahar
Blat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir subtire; amestecam usor pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu cacaua si praful de copt, peste...
Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta. Cernem faina cu...
Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu...
Desert tort cu cirese si ciocolata
Blat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat am mixat albusurile cu zaharul ramas pana ce au devenit o bezea lucioasa, adaugam peste...
Desert tort cu crema de sampanie
Blat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie...
Desert bomboane ferrero rocher
Macinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela. Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin, adaugam nutella si cate o aluna in mijloc, adaugam cealalta jumatate si le unim. Cu mainele umede...
Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam la viteza mica. Cernem faina cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste...
Desert negresa cu mini marsmallows
Intr-un bol amestecam faina cu cacaua, nuca, facem o adancitura in mijloc adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, cafeaua rece, uleiul si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana...
Coaste de porc glazurate
Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la rece cca 1 ora (eu le-am lasat peste noapte) Intr-o tava unsa cu ulei (eu am asezat un strat de...
Desert prajitura cu dovleac si branza
Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional. Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, adaugam branza de...
Ficatei cu cartofi la cuptor
Ficateii ii spalam bine si ii scurgem bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem solzisori, ardeiul il taiem felii, pastarnacul il tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem felii....
Desert tort cu mousse de mure
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire, Amestecam apa fierbinte cu cacao si ciocolata,lasam sa se raceasca,adaugam peste albusuri si...
Gogosari marinati, cu ceapa
Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa gust. Amestecam ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Adaugam pe rand gogosarii...
Gogosari in sos de mustar
Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor. Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Adaugam pe rand gogosari in sos cat sa incape ca sa...
Desert cornulete cu branza si nuca
Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura. Incepem sa framantam un aluat...
Desert faguri
Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Oprim mixerul si adaugam treptat faina amestecand cu telul pana ce rezulta o consistenta ca o...
Muschi de porc afumat
Bucata de muschi se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte la rece. A 2- zi se amesteca condimente dupa gust,adaugam vinul si condimentele,usturoiul pisat intr-o oala/bol in care sa incape muschiul. Acoperim si lasam pana a 2 zi la rece. Scoatem muschiul din bait si lasam sa se...
Rulada din fleica de porc
Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul si condimentam carnea pe ambele parti. Rulam strans si legam cu o sfoara,lasam...
Friptura in untura
Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa. Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita. In ultimele 10 min...
Desert tort cu cappuccino si mascarpone
Blat -galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza. Albusurile le mixam cu un praf de sare,pana ce isi dubleaza volumul,adaugam 2...
Aperitiv mini tarte umplute cu salata boeuf
Tarte -intr-un bol cernem faina amestecam cu sarea,adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios.Adaugam oul batut cu apa si framantam un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,intindem aluatul pe masa infainata decupam...
Desert fursecuri margarete
Intr-un bol mai mare adaugam vinul,drojdia,untura si borsul,se amesteca dupa care adaugam,esenta si cojile date prin razatorea mica. Adaugam zaharul,sarea,si treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios. Rahatul il taiem cubulete. Tapetam tava cu hartie de copt si cu...
Tort cu fructe uscate si turron
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Dupa ce s-au incorporat galbenusurile adaugam traptat uleiul si apa. Cernem faina,adaugam praful de copt si...
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie...
Desert baclava rulouri
Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime. Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam. In tava unsa cu unt adaugam...
Desert tarta cu branza si prune
Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1 ora. Umplutura Batem ouale cu zaharul, adaugam smantana, laptele condensat din care am oprit 2...
Gem de struguri
Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se...