Desert tarta cu prune si lapte condensat

de Lau in Prajituri, 16 Noi 2018 | 4025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca vanilie
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • Umplutura
  • 500 g prune fara samburi
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml lapte condensat
  • 3 linguri dulceata de zmeura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune si lapte condensat:

Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul.

Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil sa mai fie nevoie de  faina.

Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, taiem surplusul, intepam cu furculita.

Ungem baza cu dulceata, adaugam prunele si deasupra laptele condesat.

Din surplus facem un grilaj deasupra, eu am uns un pic cu laptele condesat, dam la cuptorul incalzit cca 30 -35 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo