Tort din budinca de banane

de divainbucatarie in Dulciuri, 20 Noi 2010 | 7995 vizualizari

 

Acest tort l-am facut ca un pariu cu prietena mea: se pot face torturi foarte ieftine, care sa nu coste mai mult de 25 de lei. Si am reusit!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 banane,
  • 25 piscoturi,
  • 2 cani de lapte,
  • 2 linguri cu varf de faina,
  • 50 g unt,
  • 1 plic de gelatina,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • coaja rasa de 1/2 de portocala,

Pentru decor:

  • 200 g frisca,
  • ciocolata rasa sau fructe
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din budinca de banane:

Intr-o oala punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si faina, amestecand din cand in cand cu un tel. In momentul in care incepe sa se ingroase, dam la o parte de pe foc si punem untul. Amestecam pana se topeste. Luam cateva linguri din aceasta crema si punem sa fiarba impreuna cu un plic de gelatina. Fierbem un minut si dam la o parte. Punem peste gelatina inca cateva linguri din crema fiarta mai devreme si amestecam, apoi inca 2 linguri si amestecam, pentru ca la final sa turnam gelatina peste compozitia de lapte si faina. Adaugam pireul de la 2 banane, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam.

Vasul in care urmeaza sa asamblam tortul il invelim in folie de celofan. Punem un strat de piscoturi, unul de budinca si apoi unul de banane. Repetam operatiunea si terminam cu un strat de piscoturi. Invelim tortul si il dam la frigider pentru minim 6 ore. Cand crema s-a intarit, scoatem tortul si il intoarcem pe un platou. Il decoram cu frisca, felii de fructe sau ciocolata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din budinca de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

20.11.2010, 13:28

ce bune sunt deserturile astea

Dana Cristea - pusikmea 1

20.11.2010, 16:37

bravo!!!si daca il faceai cu blat facut de tine te costa si mai putin

Teo 1

20.11.2010, 23:06

destul de aratos !imi place !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarina uriasa (pentru Ina)