Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

de bucatarasa in Dulciuri, 17 Mai 2024 | 1928 vizualizari

 

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare, cunoscut pentru culoarea sa distinctiva si textura catifelata, este un desert apreciat in intreaga lume. Acesta este un tort cu o istorie interesanta si un gust inconfundabil, rezultat dintr-o combinatie de ingrediente specifice care ii confera atat aroma, cat si aspectul sau unic.

Originea si Istoria Tortului Red Velvet



Tortul Red Velvet isi are originea in Statele Unite, unde a devenit popular la inceputul secolului al XX-lea. Una dintre primele sale aparitii documentate a fost in timpul Marei Depresiuni, cand companiile de produse alimentare au inceput sa promoveze colorantii alimentari pentru a stimula vanzarile. Hotelul Waldorf-Astoria din New York este adesea creditat cu popularizarea acestui tort in anii 1920, iar reteta a devenit rapid un favorit in bucatariile casnice.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
  • Pentru blat:
  • 2 ½ cani (320 g) faina pentru prajituri
  • 2 linguri (15 g) cacao pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 ½ cani (300 g) zahar
  • 1 cana (240 ml) ulei vegetal
  • 2 oua mari
  • 1 cana (240 ml) lapte batut (buttermilk)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingurita otet alb
  • 2 linguri colorant alimentar rosu (sau dupa gust)
  • Pentru crema de branza:
  • 450 g crema de branza (la temperatura camerei)
  • 1 cana (240 ml) smantana pentru frisca (la temperatura camerei)
  • 1 cana (230 g) unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 4 cani (500 g) zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare:

Cum se prepara Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

Prepararea blatului:
Preincalziti cuptorul la 175°C. Ungeti doua tavi rotunde de 23 cm diametru cu unt si tapetati-le cu hartie de copt.
Cerneti impreuna faina, cacao pudra, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Puneti-le deoparte.
Intr-un alt bol mare, bateti zaharul si uleiul pana cand se omogenizeaza. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
 Adaugati ingredientele uscate alternativ cu laptele batut, incepand si terminand cu ingredientele uscate. Amestecati bine dupa fiecare adaugare.
Adaugati vanilia, otetul si colorantul alimentar rosu. Amestecati pana cand culoarea este uniforma.
Impartiti aluatul uniform intre cele doua tavi pregatite.
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Lasati blaturile sa se raceasca in tavi timp de 10 minute, apoi scoateti-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepararea cremei de branza:
Bateti crema de branza si untul intr-un bol mare pana cand devin cremoase si omogene.
Adaugati smantana pentru frisca si continuati sa bateti pana cand amestecul este pufos.
Adaugati zaharul pudra, cate o cana pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Adaugati extractul de vanilie si amestecati pana cand crema este bine omogenizata si pufoasa.

Asamblarea tortului:
 Daca este necesar, nivelati blaturile taind usor partea superioara pentru a obtine suprafete plane.
Plasati primul blat pe un platou pentru tort si intindeti un strat generos de crema de branza deasupra.
Plasati al doilea blat deasupra si acoperiti intreaga suprafata a tortului cu crema de branza ramasa, folosind o spatula pentru a netezi.
Decorati tortul dupa preferinte. Puteti folosi firimituri de blat, fructe sau orice alte elemente decorative dorite.

Se serveste alaturi de ice frappe sau ice tea. Recomand carrot cake cu fructe uscate

TIPS-URI

1

Pentru un efect spectaculos, puteti colora crema de branza in nuante pastelate sau puteti adauga un strat subtire de gem intre blaturi pentru un plus de aroma.

2

Pentru un plus de umiditate, insiropati blaturile cu un sirop simplu facut din apa si zahar inainte de a adauga crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in doua culori