Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 17 Mar 2016 | 7219 vizualizari

 

Este un tortuleț de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor.
Și este preparat la slow cooker Crock-Pot 4,7 L, deci minunăția aceasta de aparat prepară de toate.
 

 

INGREDIENTE

  • 7 mere
  • 150 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 400 g gem de gutui
  • rahat multicolor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt.

În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul.

Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele.

Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare, adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.

Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec.

Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere.

Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute.

Pe parcurs, mai schimbam pozitia vasulului în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează.

Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute.

Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High.

După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos.

Pot să vă spun că a ieșit un tort  foarte bun și grozav de aromat.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L