Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 17 Mar 2016 | 7960 vizualizari

 

Este un tortuleț de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor.
Și este preparat la slow cooker Crock-Pot 4,7 L, deci minunăția aceasta de aparat prepară de toate.
 

 

INGREDIENTE

  • 7 mere
  • 150 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 400 g gem de gutui
  • rahat multicolor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt.

În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul.

Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele.

Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare, adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.

Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec.

Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere.

Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute.

Pe parcurs, mai schimbam pozitia vasulului în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează.

Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute.

Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High.

După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos.

Pot să vă spun că a ieșit un tort  foarte bun și grozav de aromat.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]