M-am tot gandit ce mezeluri se pot face in casa si inspirata de una din retetele gasite pe Bucatars am trecut la treaba.
Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza bine pe ambele parti, se ruleaza cat mai strans. Pentru a nu se desface se leaga bine . Se infasoara in felii de slanina subtiri , sa-i tina de cald.
Se ia o bucata hartie de copt mai lunga, se pune carnea rulata pe ea, se ruleaza de 3-4 ori cat mai strans si se uita in frigider 2 zile.
Dupa2 zile ,se scoate ,se pune intr-o tava mai ingusta si cu peretii mai inalti. In tava se pune apa (pana la jumatate) sare,vin alb sau rosu, foaia de dafin
Se tine in cuptor 2-2 1/2 ore intorcandu-l pe toate partile. Daca lichidul a scazut el se completeaza cu apa din cand in cand. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca(sa nu se raceasca de tot , sa fie caldut).
Cand s-a racit se desface hartia, ata cu care l-am legat sa nu fuga , se curata de slanina si il punem la presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra pentru a se presa.
1
Daca preferati puteti sa-i dati cuputina boia.