Sunca de curcan

de Bunica in Mezel de casa, 30 Ian 2010 | 17350 vizualizari

 

M-am tot gandit ce mezeluri se pot face in casa si inspirata de una din retetele gasite pe Bucatars am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. piept de curcan ( 2 kg,)
  • sare
  • piper
  • 200 g. slanina de porc afumata
  • busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml. vin alb sau rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de curcan:

 Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se  mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza bine pe ambele parti, se ruleaza cat mai strans. Pentru a nu se desface se leaga bine . Se infasoara in felii de slanina subtiri , sa-i tina de cald.

Se ia o bucata hartie de copt mai lunga, se pune carnea rulata pe ea, se ruleaza de 3-4 ori cat mai strans si se uita in frigider 2 zile.

Dupa2 zile ,se scoate ,se pune intr-o tava mai ingusta si cu peretii mai inalti. In tava se pune apa (pana la jumatate) sare,vin alb sau rosu, foaia de dafin

Se tine in cuptor 2-2 1/2 ore intorcandu-l pe toate partile. Daca lichidul a scazut el se completeaza cu apa din cand in cand. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca(sa nu se raceasca de tot , sa fie caldut). 

Cand s-a racit se desface hartia, ata cu care l-am legat sa nu fuga , se curata de slanina si il punem la presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra pentru a se presa.

TIPS-URI

1

Daca preferati puteti sa-i dati cuputina boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:13

Wow ce bunatate habar nu aveam sa pregatesc asa ceva, felicitari bunica Super idee, o sa incerc sie u sa fac o data , o salvez la favorite

rivka 1

10.04.2010, 10:55

suna bine asincerca da mi-e frica nu mi se strica carnea aia asa 2 zile in frigider?????

adry88 1

04.06.2011, 10:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread