Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar este o delicatesa apreciata in bucataria internationala, in special in sezonul de primavara, cand carnea de miel este la cote maxime de prospetime si savoare. Aceasta reteta presupune gatirea cotletelor de miel in cuptor sau pe gratar, impreuna cu aromele si condimentele potrivite, pana cand devin fragede si suculente.
Cum se prepara reteta Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar
Preincalziti cuptorul la 180°C sau pregatiti gratarul.
Intr-un castron mic, amestecati usturoiul maruntit, sucul de lamaie, uleiul de masline, mierea, mustarul, cimbrul tocat, sare si piper pentru a forma marinada.
Pregatiti cotletele de miel, indepartand excesul de grasime, si apoi le ungeti bine cu marinada preparata.
Lasati cotletele sa se marineze timp de cel putin 30 de minute sau pana la o ora, pentru a absorbi aromele.
Daca gatiti la cuptor, asezati cotletele de miel intr-o tava de copt si coaceti-le timp de aproximativ 20-25 de minute pentru o friptura medie, sau mai mult timp daca doriti o friptura mai bine facuta.
Daca gatiti pe gratar, frigeti cotletele timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptura medie, ajustand timpul in functie de preferintele dvs. de gatire.
Dupa ce sunt gata, lasati cotletele sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a le servi.
Serviti cotletele de miel cu garnituri precum cartofi la cuptor, legume proaspete sau o salata verde. Pofta buna!
Recomandam si friptura de miel.