Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

de Bucataras in Mancaruri de legume, 14 Feb 2025 | 2424 vizualizari

 

Cartofi cu conopidă gratinați la cuptor pregătiți după o rețetă simplă, rapidă și delicioasă. Un preparat cremos, cu brânză topită și arome savuroase, perfect pentru prânz sau cină.
Pentru acești Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: cartofi, conopidă, smântână, ou și cașcaval.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă:
  • 4 cartofi
  • 1/2 conopidă
  • 4-5 căței usturoi
  • 1 ou
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 g cașcaval
  • ceapă caramelizată
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă:

Cum se prepara Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă:

Pregătește un vas termorezistent. Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.

Într-un bol mare, sparge oul și mixează-l bine, apoi adaugă smântâna lichidă. Condimentează cu sare și piper. Curăță și toacă mărunt usturoiul, apoi adaugă-l în compoziția lichidă.

Curăță și taie cartofii cubulețe, apoi așază-i în tavă. 

Desfă conopida în buchețele și pune-le peste cartofi, în tavă. Toarnă compoziția de ou cu smântână peste legume. 

 Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru 25 de minute. După acest timp, scoate tava din cuptor și rade cașcavalul peste legume, apoi pune din nou în cuptor, câteva minute până se gratineaza preparatul.

Scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat, apoi garnisește totul cu ceapă crocantă.

  Încearcă și rețeta de Cartofi cu șunculiță, gratinați sau rețeta de Cartofi franțuzești, foarte gustoși.

Îți recomandăm și rețeta de Cartofi zdrobiți picanți la cuptor.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]