Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

de Bucataras in Supe, 17 Feb 2025 | 1672 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Supa cremă de conopidă este un deliciu fin și gustos, perfect pentru orice ocazie, mai ales pentru zilele reci. Are o textură catifelată, aromă delicată și ingrediente proaspete pentru o experiență culinară rafinată.
      Pentru această Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos, sunt necesare următoarele ingrediente: conopidă, ceapă, rădăcinoase, dovlecel, cartofi, condimente.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos:
      • 1 ceapă potrivită
      • 1 rădăcină pătrunjel
      • 1 rădăcină păstârnac
      • 1/2 dovlecel
      • 1 conopidă
      • 2 cartofi
      • ulei de măsline
      • 1/2 linguriță nucșoară
      • oregano uscat
      • sare și piper
      • câteva felii de pâine
      • apă cât să acopere legumele
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos:

      Cum se prepara Supa cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos:

       Curăță și taie ceapa, rădăcinoasele, cartofii și dovlecelul. Desfă conopida în buchețele. Păstrează o bucată pentru crutoane.

      Pune la încins ulei într-o cratiță mare și călește legumele tăiate. Lasă câteva minute, apoi adaugă și conopida. Amestecă legumele cu o lingură, apoi adaugă apă cât să le acopere. Condimentează cu sare și piper. Acoperă cratița cu un capac și lasă la fiert până devin pătrunse bine legumele.

      Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Desfă conopida pusă deoparte în buchețele foarte mici și așază-le în tavă. Stropește cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.

      Taie feliile de pâine în bastonașe, stropește-le la fel cu ulei de măsline și condimentează-le cu sare și oregano uscat.

      Coace totul în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C până se rumenesc frumos. Crutoanele de pâine vor fi gata mai repede, astfel încât va fi nevoie să le scoți mai repede din cuptor.

      Adaugă jumătate de linguriță de nucșoară în cratiță, peste legume. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează fin toate ingredientele până obții o compoziție omogenă, fină și cremoasă.

      Servește supa alături de crutoanele de pâine și de conopidă. Este un deliciu!

        O alta supa delicioasa si fina este si Supa crema din sparanghel sau Supa crema de ciuperci cu crutoane, o mancare foarte gustoasa si hranitoare. 

      Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac copt cu ciuperci de pădure, absolut delicioasă.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Tort cu mure si ciocolata

      de oanapl 8

      ieri la 22:27

      Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

      pe 25.04 la 09:05

      Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

      pe 25.04 la 08:41

       Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

      pe 25.04 la 08:35

      Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

      pe 24.04 la 08:46

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Constelatialeu

      2468 puncte

      RODIMUR

      2101 puncte

      vasimur

      191 puncte

      Valclaudia

      100 puncte

      cristinutanicolita

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Supa crema de gulii