ESTE O SALATA RUSEASCĂ...AM FACUT-O PENTRU PRIMA DATA ....MI-A PLACUT FOARTE MULT
Legumele , fara ceapa se spala si se pun la fiert in coaja cu un praf de sare. Cand sunt fierte se curata si se rad pe razatoarea mare. Pestele se curata , se spala si se pune la fiert. Cand este fiert se curata de oase si de piele, se taie cubulete, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Ceapa se taie solzisori.Intr-un bol se pune pestele,ceapa, cele 2 linguri de ulei,cartoful, jumatate din maioneza, morcovul, jumatate di maioneza ramasa , sfecla si vealalta maioneza.
Maioneza: Unul dintre oua se fierbe tare.Galbenusul de la uol fiert se zdrobeste si se amesteca cu galbenusul de la uol nefiert si cu un praf de sare.Se freaca galbenusurile cu o lingura de lemn si se dauga ulei putin cate putin pana se termina.Se pune zeama de lamaie, mustarul si se asezoneaza de sare si piper.