Am trecut sa mai dau si eu cu subsemnatul pe aici, mai rarut ca e mai dragut ( noi seara nu mai mancam dulciuri, deci nu mai fac decat din cand in gand sau cand am inspiratie ). Simpatica limba asta moarta Latina, ca tot am facut prajitura pentru pomenirea mortilor sau Mosii de toamna, am zis sa pomenesc si limba asta disparuta.Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace !
Pentru aceasta Prajitura cu zmeura - Deliciu fin si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, zmeura, ciocolata, smantana, lapte condensat.
Cum se prepara Prajitura cu zmeura - Deliciu fin si aromat
Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm, tapetata cu hartie de copt, tava nu este foarte inalta.Am sa scriu cum am procedat pentrul primul blat, al doilea este la fel, iar la al treilea am adaugat mai putina faina si am pus cacao. Am scos albusurile de la congelator si le-am lasat peste noapte sa se dezghete. Am impartit in 3 boluri, cate 150 g de albus in fiecare bol. Am pus intr-un bol mai inalt 150 g albus, am presarat putina sare si am inceput sa mixez pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat 20 g ulei, 24 g lapte, am amestecat cu miscari lente, la final am adaugat faina cernuta si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat, apoi am bagat tava la cuptorul preincalzit, cca 15 min, dar e bine sa fiti cu ochii pe cuptor ( fiecare isi cunoaste mendrele cuptorului sau), se coace repede fiind o foaie subtire. Am scos din cuptor foaia si am lasat-o la racit, apoi i-am scos hartia de copt. Am procedat la fel si la al doilea blat. La al treilea blat am adaugat 100 g faina amestecata cu 15 g cacao.
Crema : Eu am avut piureul de zmeura la congelator, doar l-am scos si dezghetat, daca aveti zmeura proaspata, o puneti la fiert cu putina apa, apoi cu ajutorul unui blender o mixati bine, apoi o treceti printr-o sita sa eliminati semintele. Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece- se lasa cca 10 min la hidratat- apoi am pus piureul de zmeura intr-un castron de inox, am asezat castronul pe baie de abur, cand a inceput sa se infierbante am adaugat ciocolata, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am adaugat si gelatina hidratata, am amestecat bine, apoi am luat castronul de pe baia de abur. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade ( sa nu se raceasca de tot- in caz ca nu aveti termometru ).Apoi am mixat mascarponele cu laptele condensat, dupa care am adaugat smantana pentru frisca si am continuat sa mixez, pana am obtinut o crema ferma. Am impartit crema obtinuta in 3 parti egale( eu am cantarit, daca nu aveti rabdare puneti ochiometric). La fel am procedat si cu crema de zmeura( piure + ciocolata+ gelatina), in fiecare bol cu crema de zmeura, am adaugat crema de mascarpone si am omogenizat bine, la final am pus 2-3 linguri de dulceata ( in functie de cat de dulce vreti crema)
Asamblare : Am folosit o rama metalica reglabila si am reglat-o dupa dimensiunea foilor, pe margine am pus folie acetat. Am asezat prima foaie alba, am intins crema obtinuta, peste foaia alba am asezat foaia maro, am intins crema, apoi ultima foaie alba si ultimul stat de crema, am nivelat apoi am presarat '' viermisori'' de ciocolata. Am bagat prajitura la frigider si am lasat-o pana a doua zi cand am portionat-o cu ajutorul unui cutit zimtat cu lama lata trecut prin apa fierbinte.
Incearca si reteta de Rulada cu zmeura, un desert aromat si delicios sau reteta de Prajitura cu crema de lapte condensat.
Iti recomandam si reteta de Prajitura Desteapta cu ciocolata, o bunatate!
1
rabdare si folositi ingrediente de calitate