Negresa cu crema de branza

de Sabina in Prajituri, 21 Sep 2009 | 8680 vizualizari

 

David Lebovitz a fost sursa de inspiratie pentru aceasta reteta. Am plecat de la reteta lui si e de la sine inteles ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si asa ca am facut mici modificari pentru a adapta reteta la ingredientele mele.

 

INGREDIENTE

  • 85 grame unt la temperatura camerei
  • o ciocolata amaruie (eu am ales Milka)
  • 130 grame zahar
  • 2 oua mari
  • 70 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • cateva nuci
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
pentru crema de branza:
  • 200 grame crema de branza
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul, esenta de vanilie si zaharul, adaugand un praf de sare. Luam de pe foc si amestecam continuu pana se racoreste si incorporam pe rand cele doua oua. Separat amestecam ingredientele uscate: faina, nucile, cacao si praf de copt si le adaugam la compozitia initiala. Apoi pregatim crema de branza: omogenizam bine bine toate ingredientele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam prima compozitie si apoi deasupra punem crema de branza pe care o modelam la suprafata prajiturii cu ajutorul unui cutit. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 30 de minute (verificam cu ajutorul unei scobitori). Lasam sa se raceasca si apoi taiem. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

adry88 1

20.05.2011, 12:00

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:39

sylvya 1

24.04.2014, 12:21

Si eu am facut prajitura asta numai ca in crema de branza am pus budinca de vanilie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise si nuci