Andra Mihail ne împărtășește o rețetă de plăcintă delicioasă cu lapte condensat, perfectă pentru iubitorii de deserturi dulci-acrișoare.
Pentru această Plăcintă cu lapte condensat - Deliciu dulce -acrișor, sunt necesare ingredientele următoare: foi de plăcintă, lapte condensat, smântână lichidă, ouă, zmeură.
Cum se prepara Plăcintă cu lapte condensat - Deliciu dulce -acrișor:
Pregătește o formă de copt rotundă și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Pliază fiecare foaie de plăcintă sub formă de evantai și așeaz-oin tavă de copt. Procedează la fel și cu celelalte foi astfel încât să creezi o bază circulară.
Pune la copt foile cât să se rumeneasca un pic și să devină crocante.
Într-un bol, sparge cele două ouă, adaugă zahărul vanilat și mixează-le bine până își dublează volumul. Adaugă laptele condensat și smântâna lichidă și amestecă bine.
Toarnă compoziția lichidă peste foile de plăcintă și scutură puțin tava pătrundă între toate pliurile plăcintei. Așează zmeură din loc în loc.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 20-25 de minute, până se încheagă frumos.
După coacere, scoate plăcinta din cuptor și las-o la temperat. Pudreaz-o cu zahăr și servește-o! Este delicioasă.
Poti incerca si varianta sarata de Placinta creata cu branza sarata sau reteta de Strudele cu branza, stafide si piersici.
La fel de gustoasa iese si reteta de Placinta quatro formaggi.