Pentru dezlegare la peste
Pestele se curata de solzi, se scot maruntaiele si se spala. Se taie in bucati potrivite, se pun intr-un castron, se presara cu condiment de peste, putina vegeta, piper, niste catei de usturoi taiati feliute, foi de dafin rupte in bucati si se lasa vreo 2-3 ore sa se intrepatrunda gusturile. Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Se iau bucatile de peste se dau prin faina de malai si se prajesc in uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana se rumenesc, la foc mic, apoi se scot pe o farfurie.
Spanacul se curata, se spala si se opareste in apa cu sare. Se scurge si se taie in bucati. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei, se pun 2 catei de usturoi felii, se lasa sa se caleasca si apoi se pune spanacul si se amesteca. Se mai pun 50 ml de apa si se lasa pe foc 5 minute amestecand incontinuu. Se adauga sare si piper dupa gust. Pe o farfurie se pune spanac si 2 bucati de peste prajit.
Sa aveti pofta!