Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc

de Sylvia in Porc, 3 Dec 2010 | 19400 vizualizari

 

Am pregatit zilele trecute aceasta masa penru baieti, eu care postesc m-am saturat din priviri si din amintiri :) . Mananc foarte rar carne de porc, extrem de rar as zice dar nu as refuza un muschiulet de porc la cuptor caruia ii place sa fie alintat cu cele mai fine si aromate retete si te rasplateste in schimb cu o aroma si o textura aparte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta am avut nevoie de
  • un muschiulet de porc, filet mignon cum se numeste in Franta ( din care eu ma folosit doar jumatate )
  • putina sare de Guérande, o sare care eu o apreciez foarte mult si in forma de flori de sare sau sare mai mare gri la culoare care se macina proaspat
  • putin piper proaspat macinat,
  • boia,
  • o lingurita de plina de amestec de seminte aromate ( chimen, coriandru, ienibahar) care dau un gust aparte fripturilor la cuptor,
  • amestec de 5 feluri de boabe de piper.
  • In plus am mai adaugat
  • aproximativ 150-200 ml de vin alb demisec  
  • putin ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc:

  Se condimenteaza muschiletul de porc  cu sare si piper proaspat macinate, adaugam putina boia si boabe de piper intregi si o lingurita de semnite aromate ( ienibahar, coriandru, chimen).

   Se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna peste vinul si uleiul. Pentru genul acesta de fripturi folosesc amestec de 4 uleiuri, eu il cumpar in aceasta forma dar se poate si combina acasa din ulei de floarea soarelui in cantitate preponderenta, ulei de masline, ulei de struguri si ulei de rapita in cantitati mai  mici care au rolul de a duce un plus de aroma si  a modifica timpul de ardere .

   Eu am facut in cantitate mai mica, puteti sa puneti mai mult vin alb daca faceti in cantitate mai mare. Am lasat la cuptorul preincins la 220 de grade timp de 20 de minute cu vasul acoperit si apoi inca 20-25 de minute descoperit sa se rumeneasca bine, turnand din cand in cand peste el compozitie din vas . Dupa ce l-am scos din cuptor am mai presarat peste el cateva seminte aromate si patrunjel verde.

Eu l-as fi mancat feliat cu un sos picant langa si cu niste legume caramelizate baietii au vrut cu cartofi prajiti si cu un sos facut din usturoi zdrobit mixat cu sare, smantana, iaurt, piper si marar. Cum clientul nostru e stapanul nostru a fost servit cu cartofi prajiti si sos alb de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mihaelar63 1

08.12.2010, 11:58

am salvat reteta si astept si eu sa o prepar Post roditor iti doresc

Sylvia 1

08.12.2010, 12:33

Mihaela iti multumesc mult a fost chiar mai usor decat ma asteptam. Sper sa testezi si sa iti placa reteta

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:36

Cat de bine poate sa arate.....ca de-altfel tot ce pregatesti tu...........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de ceafa de porc la cuptor a la Stelian