Mascarpone cake

de sisterskitchen in Prajituri, 14 Noi 2013 | 5267 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă, ideală de servit alături de o persoană dragă. Este delicioasă şi nu necesită multă muncă ;) Se poate decora şi cu frişcă sau se poate umple cu cremă de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone (o cutie)
  • 4 ouă
  • 225 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • extract de vanilie – opţional
  • 50-60 g ciocolată amăruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascarpone cake:

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de copt şi sarea într-un bol.
4. Se adăugă jumătate din cantitatea de făină şi continuăm să mixăm apoi ultima parte de făină şi mixam până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în formă.
Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascarpone cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si mascarpone