Prajitura cu branza si mere

de Corinuta in Prajituri, 25 Mar 2011 | 5820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • unt ptr uns tava
  • Ptr. umplutura:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 mere
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si mere:

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie si se da la frigider 30 de minute.

Ouale se amesteca cu zaharul, branza, vanilia, faina si grisul. Merele se spala, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie felii. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Se unge tava cu unt si se da drumul la cuptor. Se intinde aluatul si se pune in tava, peste el se intinde crema de branza, se pun feliile de mere si se presara zahar.

Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, iar in ultimele 10 minute se reduce focul la jumatate. Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu fructe