Mancare de mazare uscata

de MotanLaOale in Porc, 14 Mar 2015 | 21265 vizualizari

 

Am gasit la LIDL si mi-am adus aminte de tinerete. Foarte buna este. Se aseamana cu fasolea boabe!

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta ardei
  • 200 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • vegeta
  • piper alb
  • 1 legatura marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare uscata:

Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii si se caleste 3-4 minute.

Se presara vegeta si piper.

Se pune mazarea scursa si se completeaza cu apa si se pun foile de dafin.

Se fierbe la foc mic 35-40 minute pana este fiarta, amestecand din cand in cand.

Cand este fiarta se adauga pasta de ardei si bulionul si se mai fierbe 5 minute.

Se scot foile de dafin si se potriveste de sare.

Se pune mararul, se amesteca bine si este gata.

Se serveste simpla dar este mai buna cu carnati, costita sau carne prejite.

Obligatoriu alaturi de muraturi sau salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu carne dar este mai bune cu ceva prajit deasupra.

2

In farfurie se poate pune deasupra o lingura din uleiul in care am prajit carnatii sau costita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare uscata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carne afumata si carnati