un fel de mâncare de castraveţi dar puţin diferită...
Carnea se spală bine în câteva ape, până iese tot sângele, şi se taie felii.
Se pune uleiul la încins într-o oală iar apoi se pune carnea la călit, la foc mic, acoperind oala cu un capac.
Când carnea devine albicioasă, vom pune ceapa tăiată solzişor şi morcovul tăiat rondele.
Se lasă la foc mic, oala acoprită cu un capac, câteva minute până se călesc puţin. Se toarnă apă caldă cât să acopere carnea, se pune ardeiul gras tăiat cubuleţe, se pune capacul pe oală şi se lasă la foc mediu până când a fiert carnea.
Între timp vom tăia castraveţii rondele şi-i vom pune la scurs.
După ce carnea a fiert bine, adăugăm roşiile cubuleţe şi rondelele de castraveţi. Se acoperă iar oala şi se lasă până fierbe bine, dar castraveţii să mai rămână puţin crocanţoşi (eu am lăsat 15 minute la foc mic).
Înainte de a stinge focul, punem sare şi piper după gust. Eu nu am pus piper pentru că am avut catraveţii puţin iuţi.
Se serveşte caldă cu mărar proaspăt tocat.
Poftă bună!