Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Dupa ce carnea a stat destule ore in marinada, o scoatem, o spalam si vom trece la pregatirea fripturii.
Maslinele(fara samburi) daca sunt la saramura, se arunca saramura si ele se pun la fiert, se va arunca respectivul lichid in care au fiert, deoarece are un gust amarui. Scoatem carnea care a fost marinata se va spala si o vom aranja in tava dupa cum urmeaza: punem ulei in tava care am tapetat-o cu folie de aluminiu, punem bucatile de carne, adaugam usturoiul taiat fin, frunza de dafin, ardeiul iute, boabele de strugure taiate pe jumatate si coaja de portocala rasa.
Dupa care acestea se vor acoperii cu patrate de bacon, ciuperci taiate in sectiune, se adauga juice-ul de portocala si felii de portocala. Peste aceasta adaugam maslinele, tarhon, cozile de ceapa verde taiate marunt si adaugam aproximativ 250 ml de vin alb, laptele, saram si piperam.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor o ora si zece minute dupa care incercam carnea, vom observa ca lichidul pe care l-am pus in tava se va evapora adaugam o cutie de lapte de cocos si mai lasam 30 de minute. Acest preparat l-am servit cu cartofi ”incendiari” cum spunea prietena mea Adriana. Cartofi “Incendiari” 600 g de cartofi seminte de fenicul fulgi de ceapa uscati unt amestec jamaican(format din trei tipuri de ardei iute, zahar brun si scortisoara, o delicatesa dar atentie cat puneti. Acest produs se poate achizitiona de pe site-ul:
www.pastaidevanilie.ro) eu i-am curatat cartofii i-am spalat si i-am taiat cubulete, dupa care i-am fiert in apa cu sare, cand acestia sunt facuti se scot si se scurg, ii punem pe servetele absorbante, dupa care presaram amestecul jamaican, masam cartofii(ii amestecam bine) si lasam 3-4 minute cat sa se prinda acest amestec de cartofi.
Pregatim o tigaie in care punem unt, cand acesta s-a topit adaugam cartofii, fulgi de ceapa, semintele de fenicul si ii lasam cat sa prinda o crusta aurie frumoasa. Mare atentie cat amestec adaugati este destul de picant si cere bere multa, hahaha.
Se poate servi cu sosul rosu de la celalalt iepuras sau cu sosul alb rezultat prin pasarea(blendarea) legumelor din tigaie si laptelui de cocos se potriveste de sare si se poate servi.
Pofta Buna