Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2012 | 3867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptura:
  • 1 pulpa de curcan
  • 2 linguri de unt
  • piper alb
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 pahar sampanie
  • Piure de sfecla rosie:
  • 3 sfecle rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • Mazare cu unt:
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura de unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie:

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt umezita. Am copt la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora, dupa care am redus temperatura la 200 grade Celsius. Pulpa pe care am pregatit-o eu era destul de mare si timpul de coacere a fost mai lung. O proba rapida pentru a stii daca e facuta carnea e intepatul cu furculita, daca sucul care se scurge e rozaliu ar trebui prelungit timpul de coacere. Inainte de a felia pulpa de curcan, eu am inlaturat pielita. Pentru piure, am curatat sfeclele si le-am taiat cubulete. Am acoperit sfeclele cu apa si le-am pus la fiert impreuna cu 2 linguri de otet balsamic. Cand a fost fierta sfecla, lichidul scazuse destul de mult, dar a fost necesar sa mai arunc din apa pentru a nu avea un piure prea lichid. Cu ajutorul blender-ului  stick am pasat sfecla, iar la final am adaugat 1 lingura de unt si putina sare. Langa piure-ul de sfecla am adaugat putin sos de hrean. Mazarea am fiert-o in foarte putina apa. Cand apa s-a evaporat un adaugat untul si sarea si am lasat pe foc pana cand untul s-a topit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu costita proaspata de porc