Tocanita de iepure

de Cris2711 in Iepure, 25 Apr 2015 | 17158 vizualizari

 

Primit de la mama l-am decongelat cu o seara inainte si dis de dimineata cumparat legume proaspete.Servita alaturi de o salata si cu paine proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat in bucati
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 gr. rosii taiate marunt in suc propriu
  • foaie de dafin
  • boia
  • faina
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • ulei de masline
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure:

Intai am taiat ceapa marunt.

Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.

Intr-o oala de 5 l  am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.

Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.

Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.

Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.

Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.

Am lasat sa fiarba la foc mediu.

Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.

Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.

Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.

Apoi se face testul de carne si legume fierte.

Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.

Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.

Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.

Se serveste calda.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi o salata.

2

Se poate servi si o garnitura de cartofi sau orez.

3

Sosul mixat cu blenderul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Cris2711 1

26.04.2015, 17:39

Mire chiar ca a fost s-a papat,gata)

Ksenya 1

27.04.2015, 11:25

maine fac si eu reteta ta

Cris2711 1

27.04.2015, 13:13

Ksenya ma bucur noua ne-a placut tare mult asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel