Primit de la mama l-am decongelat cu o seara inainte si dis de dimineata cumparat legume proaspete.Servita alaturi de o salata si cu paine proaspata.
Intai am taiat ceapa marunt.
Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.
Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.
Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.
Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.
Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.
Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.
Am lasat sa fiarba la foc mediu.
Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.
Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.
Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.
Apoi se face testul de carne si legume fierte.
Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.
Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.
Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.
Se serveste calda.
1
Se serveste alaturi o salata.
2
Se poate servi si o garnitura de cartofi sau orez.
3
Sosul mixat cu blenderul este mai bun.