Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas

de Constelatialeu in Conserve, 20 Sep 2024 | 2230 vizualizari

 

In solar am pus rosii pe 90% din suprafata, iar pe 10% din suprafata am cumparat cateva rasaduri de ardei, diferite soiuri, gras rosu, gogosar, capia rosu, gras galben, iute si bulgaresc. N-am avut nici o asteptare la ce vara a fost. Au stagnat mult timp fara sa rodeasca,am vorbit cu ei si le-am zis ca sa faca ce vor, sa stea pe post de bibelouri sau macar cateva flori sa faca, daca de rodit nu vor. Surpriza mea a fost mare (e bine sa stai d evorba cu plantele si animalele, te aud cu siguranta, puteti sa banuiti ca sunt nebuna, dar nu e ce pare sa fie), am inflorit, au si rodit si m-au uimit......niciodata n-am facut ardei asa mari, frumosi si gustosi, inca mai am pe rod, sper sa mai apuce sa se coaca....Pentru reteta m-am inspirat blogul ''Retetele Mihaelei''. N-am cantarit gogosarii, am folosit si vreo 2-3 verzi, incepuse sa se strice la codita si am zis ca e pacat sa-i las sa se strice, am aproximat eu cam 3 kg....
Pentru a pune acesti Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: gogosari, sare, zahar, otet, marar uscat, boabe mustar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas
  • Pt. 1 borcan de 800 g
  • 1 lingurita cu varf de sare grunjoasa
  • 2 lingurite cu varf de zahar
  • 1 lingurita piper mozaic
  • 1 lingurita boabe mustar
  • hrean taiat julien
  • cateva fire din palaria de marar uscat
  • 50 ml otet 9 grade
  • apa fierbinte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas:

Cum se prepara Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas

Am cules gogosarii, i-am taiat feliute si i-am spalat.

Am spalat bine borcanele, pe fundul lor am asezat cateva fire din palaria de marar uscat, am asezat bucatile de gogosar si bucatelele de hrean. Am pus boabele de mustar, de piper, sarea, zaharul si otetul, apoi am turnat apa fierbinte in borcane. Am infiletat capacele la borcane- mi-au iesit 7 borcane de 800 g, am asezat in in doua cratiti carpe de bucatarie si am asezat borcanele, intr-o cratita 5 si in alta 2, am turnat apa pana aproape de capacul borcanului.

Am pus cratitile pe foc,cand a inceput sa fiarba am lasat pe foc 15 min, apoi am stins focul si am lasat borcanele sa se raceasca pana a doua zi. A doua zi le-am depozitat in beci. O cred pe cuvand pe Mihaela ( imi plac retetele ei) ca sunt foarte buni, abia astept sa-i gust.

Incearca si reteta de Gogosari in sos de mustar sau varianta de Pasta de ardei kapia si gogosari.

Iti recomandam si reteta de Gogosari in sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde

la 10:23

Biscuiți satinați - Desertul delicios care te va cuceri prin gust și aspect

ieri la 13:36

Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă

ieri la 10:57

Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment

pe 08.11 la 11:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (reteta video)