In solar am pus rosii pe 90% din suprafata, iar pe 10% din suprafata am cumparat cateva rasaduri de ardei, diferite soiuri, gras rosu, gogosar, capia rosu, gras galben, iute si bulgaresc. N-am avut nici o asteptare la ce vara a fost. Au stagnat mult timp fara sa rodeasca,am vorbit cu ei si le-am zis ca sa faca ce vor, sa stea pe post de bibelouri sau macar cateva flori sa faca, daca de rodit nu vor. Surpriza mea a fost mare (e bine sa stai d evorba cu plantele si animalele, te aud cu siguranta, puteti sa banuiti ca sunt nebuna, dar nu e ce pare sa fie), am inflorit, au si rodit si m-au uimit......niciodata n-am facut ardei asa mari, frumosi si gustosi, inca mai am pe rod, sper sa mai apuce sa se coaca....Pentru reteta m-am inspirat blogul ''Retetele Mihaelei''. N-am cantarit gogosarii, am folosit si vreo 2-3 verzi, incepuse sa se strice la codita si am zis ca e pacat sa-i las sa se strice, am aproximat eu cam 3 kg....
Pentru a pune acesti Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: gogosari, sare, zahar, otet, marar uscat, boabe mustar.
Cum se prepara Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas
Am cules gogosarii, i-am taiat feliute si i-am spalat.
Am spalat bine borcanele, pe fundul lor am asezat cateva fire din palaria de marar uscat, am asezat bucatile de gogosar si bucatelele de hrean. Am pus boabele de mustar, de piper, sarea, zaharul si otetul, apoi am turnat apa fierbinte in borcane. Am infiletat capacele la borcane- mi-au iesit 7 borcane de 800 g, am asezat in in doua cratiti carpe de bucatarie si am asezat borcanele, intr-o cratita 5 si in alta 2, am turnat apa pana aproape de capacul borcanului.
Am pus cratitile pe foc,cand a inceput sa fiarba am lasat pe foc 15 min, apoi am stins focul si am lasat borcanele sa se raceasca pana a doua zi. A doua zi le-am depozitat in beci. O cred pe cuvand pe Mihaela ( imi plac retetele ei) ca sunt foarte buni, abia astept sa-i gust.
Incearca si reteta de Gogosari in sos de mustar sau varianta de Pasta de ardei kapia si gogosari.
Iti recomandam si reteta de Gogosari in sos de rosii.