Această rețetă poate fi un prânz ușor sau un aperitiv, căci, datorită unui gust ușor amărui, stimulează pofta de mâncare.
Pentru aceste Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: andive, mozzarella, unt si patrunjel.
Cum se prepara Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos
Se curăță și se taie pe lungime andivele și apoi se scoate cotorul la fiecare jumătate căci el este cel amar. Se curăță și se mărunțește pătrunjelul.
Untul se topește într-o tigaie încăpătoare, se adaugă zahărul, se caramelizeaza ușor după care se plasează andivele; se sărează după gust și se lasă la călit sub capac câteva minute până când frunzele s-au înmuiat.
Plasăm pe fiecare farfurie două jumătăți de andive cu sosul care s-a format prin călire, asezam câte o jumătate de glob de mozarella și pătrunjel tocat în abundență.
Incearca si reteta de Supa crema de andive sau reteta de Salata de andive cu oua.
Iti recomandam si reteta de Salata cu andive, ridichi si parmezan.