Andra Mihail a pregătit astăzi niște covrigi polonezi delicioși și bine însiropați. Dacă vrei să îi încerci și tu, urmează această rețetă simplă și vei obține covrigi aromați, perfecți pentru o gustare sau un mic dejun special.
Pentru acești Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, unt, lapte, miere și fistic.
Cum se prepara acesti Covrigi polonezi de casă - Deliciul perfect al oricărui moment:
Într-un vas, încălzește laptele, adaugă untul, un praf de sare, zahărul și esență de vanilie. Lasă pe foc până se topește untul, apoi amestecă să se omogenizeze compoziția lichidă. Lasă puțin la temperat Într-un bol mare, cerne făina, adaugă drojdia și amestecă. Adaugă compoziția lichidă, un ou și amestecă cu o spatulă până se încorporează. Scoate aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine omogen și elastic. Poți să picuri 1-2 linguri de ulei ca să poți frământă mai ușor. Pune aluatul în bol, acoperă cu un prosop curat și lasă-l la dospit pentru o oră. Între timp, prepară siropul. Pune apa într-un vas, pe foc și adaugă zahărul și mierea. Lasă până dă în câteva clocote, apoi închide focul și lasă la răcit siropul. Scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l în strat egal, apoi unge-l cu unt moale. Împăturește aluatul și unge-l și pe partea exterioară, apoi împăturește-l din nou. Unge cu unt și partea de deasupra, apoi împăturește-l iar. Ambalează aluatul în folie alimentară și pune-l la frigider pentru o oră. Scoate aluatul pe blatul înfăinat, apoi întinde-l în strat egal. Taie fâșii subțiri, apoi răsucește-le și dă-le formă de covrig. Așază fiecare covrig în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță de 2-3 cm unul față de altul. Unge-i cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte. Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos. După coacere, scoate tava din cuptor și însiropează-i bine. Presară fistic mărunțit deasupra. Servește-i calzi, sunt delicioși.