Gogoșari în sos - Cea mai gustoasă variantă de conservare

de Bucataras in Conserve, 24 Oct 2024 | 1443 vizualizari

 

Iată cea mai delicioasă rețetă de gogoșari în sos pentru iarnă. Sunt delicioși în acest sos și se prepară atât de ușor. Află cum să păstrezi gogoșarii crocanți și aromați într-un sos savuros, perfect pentru orice masă.
Pentru acești Gogoșari în sos - Cea mai gustoasă variantă de conservare, ai nevoie de ingredientele următoare: gogoșari, ulei, muștar, bulion, sare, zahăr, oțet, foi dafin.          

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogoșari în sos - Cea mai gustoasă variantă de conservare:
  • 4,5 kg gogoșari curățați și tăiați fâșii
  • 500 g bulion
  • 350 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g zahăr
  • 300 ml oțet
  • 3 linguri muștar
  • 2 linguri sare pentru murături
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 3 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari în sos - Cea mai gustoasă variantă de conservare:

Cum se prepara acesti Gogoșari în sos - Cea mai gustoasă variantă de conservare 

Pune la încins o cratiță mare cu ulei de floarea soarelui. Adaugă oțetul, bulionul, muștarul, zahărul, foile de dafin, boabe de piper și o lingură sare. Amestecă bine toate ingredientele și lasă pe foc până începe să fiarbă compoziția.

Redu focul și pune gogoșarii tăiați în cratiță. Amestecă-i cu sosul format și lasă-i la fiert aproximativ 4-5 minute, apoi scoate-i cu ajutorul unei spumiere și pune-i în borcane. Toarnă sosul rămas în fiecare borcan, astfel încât gogoșării să fie acoperiți.

Sigilează borcanele cu capace și întoarce-le. Păstrează-le în cămară sau poți servi gogoșarii în sos de roșii imediat.

Sunt delicioși și merg de minune lângă o friptură bună.

Încearcă și rețeta de Gogosari in sos de mustar sau varianta de Pasta de ardei kapia si gogosari.

Îți recomandăm și rețeta de Gogosari in sos de rosii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari în sos - Cea mai gustoasă variantă de conservare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari cu ghebe