Andra Mihail ne prezintă o rețetă specială de cheesecake inspirată din aromele exotice din Dubai! Cu o textură cremoasă și un strop de influență arabă, acest desert este perfect pentru a impresiona la orice ocazie.
Pentru acest Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală, sunt necesare ingredientele următoare: biscuiți, unt, cataif, crema de brânză, smântână, ciocolată, pastă de fistic, tahini.
Cum se prepara Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală:
Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametrul de 26 cm.
Macină biscuiții și amestecă-i cu untul topit, apoi pune pesmetul în tavă și presează bine pentru a formă baza deșertului.
Taie cataiful și rumenește-l într-o tigaie, în puțin unt topit. Cataiful trebuie să devină crocant și să capete culoare aurie. Atenție să nu se ardă! Scoate cataiful într-un bol mare. Adaugă pasta tahini, crema de fistic și amestecă până la omogenizare.
Pune compoziția rezultată peste baza de biscuiți din tavă și nivelează frumos, presând bine.
Pune gelatina în apă rece și las-o la hidratat. Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și puțină esență de vanilie.
Pune pe foc, într-o crăticioară, smântâna lichidă și adaugă ciocolata albă. Lasă pe foc până se înfierbântă și se topește ciocolata. Amestecă bine să se omogenizeze, apoi adaugă gelatina scursă de apă. Amestecă bine și încorporează treptat compoziția în cea de brânză.
Toarnă tot amestecul peste stratul de cataif din tavă.
Pune tava în frigider pentru câteva ore, timp în care trebuie să se închege crema de brânză.
Pregătește glazura pentru desert. Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu smântâna lichidă și amestecă până se omogenizează. Scoate desertul de la frigider și îndepărtează inelul formei. Glazurează cheesecakeul cu amestecul de ciocolată și decorează-l cu fistic mărunțit.
Pune desertul la rece până în momentul servirii. Este delicios, cu straturi generoase și cu un aspect frumos.
Încearcă și rețeta de Tiramisu cu fistic, un desert delicios sau rețeta de Cataif.
Îți recomandăm și rețeta de Cataif cu alune si fistic.