Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Andra, careia ii multumesc pentru idee.
Speli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa, timp de 15-20 de minute.
Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia de dafin, piper, o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare si o cescuta cu apa. Acoperi cratita cu un capac si lasi sa se inabuse ceapa si ciupercile, la foc mic, amestecand din cand in cand.
Intre timp, pregatesti garnitura. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt si o pui la calit, impreuna cu ardeiul taiat cubulete mici. Adaugi o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare, o canita de apa si lasi sa fiarba 5-10 minute. Speli orezul si il adaugi peste ceapa. Pui si o cana de apa si lasi sa fiarba la foc potrivit.
Scoti ficateii din apa si ii clatesti bine cu apa rece, apoi ii adaugi peste ciuperci si lasi sa fiarba.
Amesteci smantana cu branza si cu doua linguri cu apa si torni peste ficatei. Presari si nucsoara, (care se da prin strecuratoare pentru a nu ramane densa), amesteci totul bine si mai lasi sa clocoteasca circa 5 minute. La final, adaugi mararul spalat si tocat (eu am folosit uscat, deoarece nu am avut proaspat) si potrivesti sosul de sare.
Servesti aceasta mancarica delicioasa alaturi de o garnitura de orez (ornata cu marar proaspat...din pacate eu nu am avut).